fbpx

Minimalism contemporan cu elemente glamour. Serenity Lake Apartment

AMENAJARE DE INTERIOR: ISRA Interior Design TEXT: Anca Rotar FOTO: Mihai Georgiadi

Acest penthouse generos din București evocă, prin abundența de lumină, atât naturală, cât și artificială, atmosfera unei zile însorite de vară, susținută și de paleta cromatică deschisă, cu nuanțe de lemn de stejar, piele naturală și piatră albă. Din punct de vedere stilistic, el ilustrează un mix armonios de minimalism contemporan – cu mobilier încastrat, spații deschise și unghiuri drepte –și elemente glamour, precum lastre XL de piatră marmorată, decorațiuni aurii sau textile prețioase. Totul este integrat armonios, atât din punct de vedere funcțional, cât și în ceea ce privește culorile, iar fiecare zonă este individualizată prin introducerea unui element-cheie.

Holul de acces – „cartea de vizită” a locuinței – capătă o formă neobișnuită, de cub, prin folosirea riflajului de lemn sub formă de panou despărțitor și continuarea acestuia pe plafon. Spațiul este amplificat prin prezența oglinzii, care îndeplinește și o funcție practică, de camuflare a panoului electric.  Motivul riflajelor este reluat în cadrul corpului de depozitare, abundența lemnului stabilind un ambient cald, primitor, cu un discret aer de mister.

Plafonul coborât din zona de acces se continuă în spațiul bucătăriei, fiind placat cu același riflaj din lemn. Bucătăria propriu-zisă este încastrată într-o nișă din gips-carton, creând un aspect de infinity wall. Fronturile dulapurilor interioare, vopsite în negru, stabilesc un contrast puternic cu restul ansamblului. Piesa principală, integrată perfect în cadrul zonei de zi deschise, este insula custom, așezată pe picioare – soluție neobișnuită pentru insulele de bucătărie –, placată cu piatră marmorată și cu elemente decorative glam din alamă. Blatul din lemn masiv de stejar asigură locul ideal pentru un brunch.

De cealaltă parte a panoului riflat ce delimitează holul de acces a fost amenajat spațiul de dining, scos în evidență de peretele iluminat ambiental, placat cu piele naturală în două nuanțe diferite, precum și de eleganța și suplețea corpului de iluminat suspendat. Piciorul sculptural al mesei pentru 6 persoane continuă motivul riflajelor, iar scaunele albastre cu cadre aurii completează atmosfera.

În living, piesa centrală este reprezentată de canapeaua modulară, ce combină elemente de design ce îmbie la relaxare cu detalii de construcție sofisticate. Banca tapițată cu piele naturală închide întregul ansamblu în jurul peretelui multimedia, ce reprezintă o prelungire a cadrului vitrajului ce delimitează spațiul de relaxare. Placarea cu aceeași piatră marmorată folosită pentru insula din bucătărie asigură continuitate și fluiditate.

Camera de relaxare, accesibilă din living, este un spațiu flexibil și calm, cu trei pereți din sticlă, destinat practicării hobby-urilor, dar și lucrului în liniște.  Canapeaua custom, cu o carcasă din lemn natural, conferă unicitate și confort spatiului și oferă o imagine de ansamblu spectaculoasă atunci când este privită din living. Zona TV și zona de lucru sunt încastrate în structuri de mobilier cu ramă și iluminate ambiental, iar corpurile de depozitare sunt placate cu oglindă.

Zona scării ce face legătura cu nivelul superior este definită de contrastul dintre registrul orizontal și cel vertical. Astfel, intersecția dintre pereți și trepte este redată prin utilizarea benzilor LED, ce creează un efect de plutire. Pereții sunt placați integral cu același click-wall de culoarea stejarului prezent în zona de parter, iar plăcile sunt despărțite simetric de profile metalice negre, pentru a continua ideea de ramă.

scara_8
Principalul spațiu de la etaj, dormitorul matrimonial, este un amalgam de elemente cu personalitate, precum riflajul de la capătul patului, poziționat asimetric și încadrat într-un click-wall negru, inserțiile de verde sau zona de vanity, ce apare ca o continuare a dressing-ului. Acesta din urmă, separat de dormitor prin uși realizate din sticlă transparentă, a fost inspirat de aspectul cabinelor de probă din magazinele luxury și dispune de spații generoase pentru depozitare.

 

Baia matrimonială devine, la rândul său, un spațiu al relaxării, prin combinația nuanțelor de stejar, alb și verde cu iluminatul ambiental. Elementele din alamă aduc, și aici, o notă de glam, iar cada freestanding devine un obiect sculptural prin poziționarea pe un piedestal realizat din gresie tip marmură, pe fundal verde.  

PROIECT: Serenity Lake Apartment; AMPLASAMENT: București; SUPRAFAȚA: 220 mp AMENAJARE DE INTERIOR: ISRA Interior Design; FINALIZAT: 2022 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0