fbpx


White November igloo

Minimalism creativ. Apartament A5

AMENAJARE DE INTERIOR: Pure-Mess Design TEXT: Pure-Mess Design, Anca Rotar FOTO: Andrei Tudoran

Elegant, călduros şi, în acelaşi timp, versatil şi flexibil, acest apartament este definit de o serie de elemente surprinzătoare ce permit numeroase scenarii de explorare a spaţiului disponibil, încurajând creativitatea în viaţa de zi cu zi. Principala sursă de inspiraţie pentru proiectul de amenajare au fost înşişi beneficiarii, o familie cu doi copii.

Pentru început, arhitecţii au creat un ambient neutru, minimalist unde pereții placați au îmbrăcat elemente de design, cu scopul de a aduce un sentiment de echilibru și comfort spațiului ce va deveni „acasă”, dar şi de a crea un fundal pentru „spectacol”.

 

Zona de zi este gândită în regim semi-open space şi cuprinde livingul şi bucătăria cu spaţiu de dining. Caracterul minimalist este cel mai prezent în zona bucătăriei, bine delimitată în compoziția apartamentului şi gândită ca un showroom care îmbină perfect părțile funcționale necesare unui spațiu de gătit, cu ideea de expunere şi, în acelaşi timp, cu atmosfera relaxată necesară unui loc de socializare. Aici, mobilierul susține volumul vertical al amenajării, în timp ce designul atipic al spațiilor de depozitare deschise sunt integrate ca o bibliotecă.

 

Piesa centrală este insula, amplasată în antiteză cu locul de luat masa, cu care se completeză perfect completându-se perfect. Insula este placată cu un blat din ceramică lucioasă cu model 3D ce duce spațiul în zona glamour. Blatul din lemn ars al mesei de dining conturează orizontal inserțiile negre ce oferă adâncime spațiului, în timp ce scaunele dau o pată de culoare amenajării.

 

Livingul continuă linia minimalistă, de această dată în nuanțe calde ce creează o atmosferă primitoare. Arhitecţii au profitat de structura de compartimentare dintre bucătărie și living și au spart parțial pereții pentru a crea un separator tip „perete pilă” între living şi bucătărie/dining.

Legătura cu zona de noapte formată din două dormitoare cu băile aferente se realizează printr-un hol de formă dreptunghiulară, care a fost transformat într-un spațiu multifuncțional, inspirat din galeriile de artă şi integrează o zonă de aşteptare, un birou şi mai multe spaţii pentru depozitare.

 

Dormitorul matrimonial este împărțit în zona de odihnă și un colț de citit şi urmează, la rândul său, o linie minimalistă, păstrând, totuşi, o notă de creativitate prin noptierele şi corpurile de iluminat expresive şi covorul amintind de o pictură abstractă. Volumul spațiului este controlat prin placările parțiale ale pereților ce maschează zona de dressing şi estompează prezenţa celei de-a treia uşi. Patul tapițat este punctul central al camerei, acesta devenind un sanctuar al deconectării de cotidian, iar întreaga cameră este completată de accente oranj precum cele din zona livingului.

 

Exploratori și plini de curiozități, cei doi copii și-au dorit o cameră care să le hrănească creativitatea, rezultând un spaţiu în care personalităţile lor se pot manifesta liber, dorinţa de explorare fiind încurajată la fiecare pas. Cadrul neutru serveşte drept fundal pentru poveşti despre cosmos, iar peretele portocaliu închis din zona biroului, „rupe” volumul camerei și scoate în evidenţă cu atât mai mult fototapetul cu tema aventurierului spaţial.

 

Ambele băi sunt definite de un contrast cald-rece atent controlat, prin alăturarea nuanțelor de gri ale ceramicii cu cele de bej-auriu ale inserţiilor din lemn şi cadrelor metalice ale oglinzilor.

PROIECT: Apartament A5; AMPLASAMENT: imobil The Park House, strada Fibrei, nr. 18, Bucureşti; SUPRAFAŢA UTILĂ: 103 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Pure-Mess Design; COORDONATOR PROIECT: arh. Sergiu Călifar; ECHIPA: Andrei Argeşanu, Cristina Sarion, Alexandra Dobre; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0