fbpx

Minimalism cu finisaje preţioase. C House, Sibiu

Principala prioritate a proiectului a fost crearea unei atmosfere deschise, primitoare, de acasă, punctată de o serie de accente luxury. Arhitectura exterioară a clădirii, cu o fereastră-cortină desfășurată pe toată lungimea bucătăriei, a constituit un avantaj important, amenajarea fiind gândită pentru a profita din plin de lumina naturală.

Zona de zi este formată din bucătărie şi un spaţiu semi-open cu living şi dining, separate de un perete parţial în care sunt integrate şemineul şi televizorul. Canapeaua modulară a fost aleasă special datorită flexibilităţii pe care o oferă, ea putând fi folosită drept zonă de relaxare şi socializare sau colţ de citit. În zona de dining, masa cu blat de lemn pentru opt persoane preia din orizontalitatea parchetului stratificat și conturează cele două modele de scaune. În bucătărie, mobilierul tip soldat din MDF alb mat amplifică lumina naturală. Pentru a evidenția stilul minimalist, zona de gătit are un perete pilă placat cu ceramică în tonuri de gri cu inserții metalice. Scaunele galbene reprezintă o pată de culoare în ambientul predominant neutru.

pure_mess_sibiu_bucatarie

pure_mess_sibiu_5

A doua zonă a casei, cea de birou, situată tot la parter, este un open space format din două subzone de lucru sau de studio. Prima dintre aceasta este strict funcțională, cu două birouri ce beneficiază de multă lumină naturală și spații de depozitare generoase. A doua este gândită ca un bovindou în care bancheta cu depozitare integrată comunică direct cu spaţiul verde al curţii interioare. Întregul parter este deservit de o baie amenajată într-un stil minimalist pur, cu o chiuvetă îmbrăcată în piatră tratată, de formă cubică şi inserții din lemn.

pure_mess_sibiu_birou

Zona de noapte, amplasată la etaj, este formată de dormitoarele copiilor, cu o baie comună, dormitorul de oaspeţi, cel matrimonial, dar şi o sală de sport şi o cameră cu Jacuzzi, fiecare cu o baie adiacentă. În camerele copiilor, se remarcă modelele de fototapet realizat pe comandă în colaborare cu XT Deco, o bătălie navală în dormitorul băiatului şi două modele diferite, inclusiv o siluetă stilizată a caselor vechi din Sibiu, în cel al fetei.

pure_mess_sibiu_camera_copil_1

pure_mess_sibiu_camera_copil_2

În dormitorul matrimonial, linia contemporană este resimţită într-o proporție mai mare decât în restul casei, păstrând, în același timp, direcţia minimalistă a ansamblului. Culorile închise sunt predominante, evidenţiind raportul echilibrat dintre funcţionalitatea inspirată de aspectul unei camere de hotel şi căldura şi relaxarea specifice unui dormitor. Fototapetul cu foliaj exotic are o bază de ciment aparent, iar patul tapiţat este îmbrăcat în aceeași catifea albastru petrol folosită pentru șezlongul din living. Dresingul adiacent a fost gândit ca o cameră de oglinzi, pentru a amplifica spaţiul mic.

pure_mess_sibiu_6

O prezenţă constantă în fiecare încăpere este ceramica Inalco, folosită pentru pardoseli şi pereţi, livrată de către Dream Home Design, material inovator, cu o rezistenţă sporită ce garantează menţinerea în timp a aspectului elegant şi distins. Lumina naturală generoasă unifică amenajarea şi este suplimentată printr-o schemă de iluminat artificial abilă şi elegantă. Soluţia şi corpurile de iluminat au fost furnizate de Luminna, partener de încredere al arhitecţilor.

PROIECT: C House; AMPLASAMENT: Sibiu; SUPRAFAŢA: 360 mp; ARHITECTURĂ DE INTERIOR: Pure-Mess Design, arh. Sergiu Califar; FINALIZAT: 2020

Articol publicat în igloo #201 / aprilie-mai 2021 / Scenografie şi arhitectură

igloo_201-shop

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0