Minimalism natural. Apartament Flacăra, Călărași by LIME STUDIO

Acest apartament cu suprafaţa de 67 mp, situat într-o zonă rezidenţială din Călăraşi, amenajat de echipa LIME STUDIO în tonuri neutre, cu accente în nuanţe vii de verde, reflectă înclinaţia proprietarului, farmacist de meserie, către ordine, curăţenie şi puritatea naturii.

Pornind de la ideea că soarele şi aerul proaspăt joacă un rol important în menţinerea sănătăţii pe termen lung, amenajarea pune accentul pe lumină – atât cea naturală cât şi cea artificială fiind amplificate de albul strălucitor al pereţilor – şi, de asemenea, beneficiază de un sistem special de ventilaţie şi filtrare a aerului. Acest sistem oferă o aerisire automată, elimină excesul de umiditate în sezonul rece, economiseşte energia datorită recuperării cu randament de peste 90% şi menţine o atmosferă curată şi confortabilă în interior.

ap_flacara_lime_studio_7

Materialele folosite pentru finisaje au fost alese special pentru rezistenţa lor şi capacitatea de a se menţine curate o perioadă îndelungată de timp. Astfel, blatul din bucătărie a fost realizat din cuarţ, una dintre cele mai dure pietre semipreţioase, cu o rezistenţă ridicată la pete şi zgârieturi. Textura rece a cuarţului este contralabansată de prezenţa elementelor decorative din lemn de bambus, material care opreşte dezvoltarea bacteriilor şi microoganismelor, folosit în această amenajare şi pentru blaturile din baie.

ap_flacara_lime_studio_9

Problema depozitării a fost rezolvată printr-o serie de dulapuri încăpătoare, ce ocupă întreaga lungime a holului, în cadrul cărora spaţiile pentru obiectele utilizate zilnic sunt clar delimitate de cele pentru păstrarea obiectelor de uz periodic.

ap_flacara_lime_studio_8

Paleta cromatică este dominată de alb, accentele de verde natural, constituind un laitmotiv al amenajării. Lemnul de bambus şi de stejar, precum şi elementele textile în nuanţe deschise de gri contribuie la crearea unei atmosfere relaxante şi calme.

ap_flacara_lime_studio_10

Fără obiecte sau decoraţiuni superflue, spaţiul, în ansamblul său, se remarcă prin simplitatea şi calitatea materialelor utilizate, fiecare element – de la plăcile ceramice şi suprafeţele de lemn, până la uşa de la intrare, corpurile de iluminat şi bateriile utilizate – fiind ales pentru aspectul său curat şi durata lungă de viaţă.

PROIECT: LIME STUDIO, arh. Elena-Roxana Jipa, arh. Silvia Olteanu; FINALIZAT: 2020