fbpx

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu va participa la deschiderea oficială a evenimentului internațional LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, deschide lucrările workshop-ului internațional LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015, pe 22 aprilie 2015 la ora 9, în cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Deschiderea oficială a evenimentului va fi marcată și de discursurile doamnei Maguelonne Déjeant-Pons – Secretarul Executiv al Convenției Europene a Peisajului în cadrul Direcției Guvernare Democratică a Consiliului Europei și al doamnei Anca Ginavar – Director General în cadrul Direcției Generale Dezvoltare Teritorială a Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.   Prezența acestor personalități accentuează, atât la nivel național cât și european, recunoașterea importanței demersurilor care se concentrează asupra validării peisajului ca parte esențială a calității vieții pentru oamenii de pretutindeni precum și abordarea la orice nivel educațional a problematicilor privitoare la valorizarea, protecția, managementul și amenajarea peisajelor.  

Forumul LE:NOTRE reunește, în perioada 21-25 aprilie 2015, specialiști provenind din variate domenii ale peisajului pentru a interacţiona creativ în cadrul unui eveniment interdisciplinar. Aria de studiu a ediției de anul acesta este reprezentată de salba de lacuri amplasată de-a lungul râului Colentina, iar activitatea Forumului LE:NOTRE vizează revitalizarea si transformarea acestei zone care prezintă un imens potențial pentru dezvoltarea durabilă a Capitalei României.

Cele patru teme explorate pe parcursul evenimentului sunt:

·       Creșterea urbană și expansiunea peri-urbană: periferia urbană.

·       Turismul durabil și activitățile de agrement: viziuni asupra regenerării peisajului prin prisma dezvoltării turismului.

·       Patrimoniul și identitatea locală: permanență, patrimoniu, specificitate și dinamici ale identității peisajului.

·       Periferiile rurale și peisajele productive: peisaje rurale multifuncționale și dimensiunea economică. 

LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 este organizat de Institutul LE:NOTRE în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București, Asociația Peisagiștilor din România și Asociația Profesională a Urbaniștilor din România. Mai multe detalii cu privire la evenimentul LE:NOTRE Landscape Forum Bucharest 2015 pot fi obținute consultând site-ul oficial al acestuia: http://forum.ln-institute.org/   

Până în prezent, Forumul a mai fost organizat în: Antalya (2012), Roma (2013) și Sarajevo (2014).   Institutul LE:NOTRE a fost înființat sub auspiciile ECLAS, Consiliul European al Școlilor de Arhitectură a Peisajului, ca o organizație umbrelă pentru colaborare interdisciplinară între educație, cercetare și practică inovatoare în domeniul peisajului. Scopul Institutului LE:NOTRE este de a dezvolta și consolida legăturile dintre educația în domeniul problematicii peisajului și cercetarea și practicile inovative din sectoarele public, privat și non-profit.   

LE:NOTRE Institute: http://www.le-notre.org/ 

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0