fbpx

MioBio: Delicatese.Organice Frumoase.Cosmetice

Cutreierând după delicatese prin oraș, am ajuns pe Jules Michelet, această stradă atât de uimitor liniștită, aflată la numai doi pași de agitaţia din Romană. Aici, la numărul 9, există magazinul de cosmetice bio și naturale MioBio. Un open space plin de bunătăţi din lumea frumuseţii și îngrijirii este punctat ici și colo cu mobilier de personalitate tare, vintage. Dinspre ferestrele mari, siluetele a două mașini de cusut Singer imprimă locului sentimentul de bine al altor timpuri. Este locul perfect pentru a le cunoaște pe Alma Rusu și Ioana Păun, care în 2009 participau la primul târg internaţional de profil pentru a prospecta piaţa, magazinul MioBio deschizându-se oficial în luna iunie a aceluiași an.

dsc_8186

„Am început activitatea în plină criză, cu așteptări mici, așa că am tot crescut organic de la an la an”, îmi spune Ioana care alături de Alma a hotărât să „fugă” din corporaţie și să facă împreună ceva care să le inspire și să le placă cu adevărat. Fiind consumatoare de cosmetice naturale, au demarat MioBio, boutique multi-brand de cosmetice organice a cărui poveste se ţese într-o frumoasă continuitate în același loc, de un deceniu:

„Nu ne așteptam să rezistăm după 10 ani și nici să fim în continuare singurul boutique multi-brand de cosmetice bio din București”, spune Alma.

Despre momentul în care au descoperit spaţiul de pe strada Jules Michelet, Ioana își amintește de aerul boem al locului, care le-a cucerit de când au intrat:

„Am căutat foarte mult timp un spaţiu care să ne placă. Când am intrat aici, am știut că e pentru noi.”

dsc_8067

La MioBio se găsesc produse cosmetice, accesorii și obiecte – rodul a mici colaborări – acum, spre exemplu, puteţi pleca acasă cu unul dintre caleidoscoapele Veronicăi Soare de la caleidolove, brăţări MagiCamp, produse vândute nonprofit etc.

În timp și după ani de cutreierat cu multă plăcere la târguri de cosmetice naturale din afară (Nürnberg, Bologna etc.) și testând o grămadă de produse, cele 6 branduri iniţiale prezente la MioBio au devenit 45, (majoritatea provin din Germania, Franţa, Austria). Produsele românești (Sabio, TrioVerde, NN Cosmetics etc.) sunt naturale, handmade. Domeniul cosmeticelor bio este unul suficient de dinamic în cercetare, atenţie dedicată mediului înconjurător și în dorinţa de rafinare, astfel încât elementul noutate” este în permanenţă prezent.

Poveștile care se desprind din rafturile magazinului sunt la fel de impresionante precum atmosfera luminoasă și caldă a locului, aflată în armonie cu relaţia apropiată pe care Alma și Ioana au construit-o în timp cu furnizorii și clienţii.

 

Articol apărut în Banchiza Urbană #12 / primăvară 2019

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0