fbpx

Mobilier din lemn upcycled. Essential by Viewport Studio

Viewport Studio, birou de arhitectură şi design cu o abordare interdisciplinară şi sedii în Londra şi Singapore, a creat pentru brandul de mobilier şi accesorii Industry+ o mini-colecţie de măsuţe de cafea realizate din deşeuri de lemn.

Essential_Coffee Table_Viewport Studio

Principala prioritate a designerilor a fost reducerea semnificativă a volumului de muncă şi resurselor necesare în producţia de mobilier şi, în acelaşi timp, crearea de piese durabile şi uşor de folosit. Rezultatul este Essential, o mică „familie” de măsuţe de cafea, ce pot fi folosite şi ca noptiere, realizate în întregime din deşeuri de lemn obţinute de pe o rază de numai 16 km distanţă de locul de producţie. Pentru Viewport Studio, procesul în sine este un produs de design cel puţin la fel de important ca piesele propriu-zise, deoarece reevaluează ideea de „esenţial” în ciclul de creaţie, producţie şi utilizare a obiectelor de mobilier.

Essential_Side Table_Viewport Studio

Astfel, bucăţi de lemn considerate deşeuri, a căror mărime, formă şi densitate le face greu de asamblat în fabrici, au fost transformate în piese cu un aspect natural şi un grad ridicat de funcţionalitate. Finisajul este minimal, pentru a sublinia unicitatea fiecărei bucăţi de lemn folosite.

Essential_Side Table Detail_Viewport Studio

Colecţia Essential a primit titlul de Furniture Design of the Year în cadrul ediţiei de anul acesta a Dezeen Awards.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0