Modern cu accente clasice. Duplex Poseidon by Arti-Zone Design

Situat în cadrul complexului Poseidon Residence din Bucureşti, acest duplex are o suprafaţă de 100 mp şi este compus din două dormitoare, două băi, living, bucătărie, două holuri, un balcon generous, precum şi o cămară ascunsă sub scară. Unificate de placările de lemn, încăperile sunt presărate cu detalii care atrag atenţia şi invită la redescoperirea constantă a spaţiului.

Arhitecţii au profitat de dispunerea pe verticală a celor două zone, de noapte şi de zi, precum şi de prezenţa ferestrelor generoase, care permit iluminarea naturală a spaţiului. Deoarece apartamentul a fost cumpărat „la gri”, s-au putut face uşor modificări la nivelul reţelelor. În ceea ce priveşte provocările, pentru arhitecţi, cea mai grea a fost rezolvarea dormitorului principal, de dimensiuni relativ reduse. De asemenea, placarea scărilor cu acelaşi tip de parchet prezent în restul spaţiilor, a constituit un proces dificil.

Din punct de vedere estetic, amenajarea a urmărit obţinerea unui echilibru între preferinţa pentru stilul clasic „moştenită” de beneficiară din familie, şi atracţia sa pentru elemente moderne. Prin urmare, arhitecţii au mizat pe o imagine per ansamblu modernă, cu jocuri de lumini, mult lemn, accente de culori vii şi placări de oglindă, dar cu unele detalii clasice, precum mânerele, plinta, cornişa sau electrocasnicele clasice.

 

Livingul este populat cu relativ puţine piese de mobilier, iar scaunele şi corpurile de iluminat transparente scot în evidenţă placarea cu muşchi şi licheni,un element verde spectaculos şi insolit. Bucătăria are un perete complet mobilat ce cuprinde frigiderul incorporabil, cuptoarele şi multe zone de depozitare, precum şi o hotă decorativă şi o poliţă suspendată cu prinderi ascunse, în timp ce restul spaţiului este lăsat liber.

 

În dormitorul principal, prioritatea a fost lărgirea vizuală a spaţiului prin placările cu oglinzi. Tot aici, parchetul „urcă” pe peretele din spatele patului, creând o senzaţie de armonie, coerenţă şi naturaleţe. Celălat dormitor, cel de oaspeţi, este mobilat discret, lăsând atenţia să fie atrasă de un print ce ocupă un întreg perete. Pentru băi, au fost folosite finisaje de cea mai bună calitate, precum faianţă în stil vintage şi mozaic, culorile dominante fiind negru şi sidef, cu accente de verde.

PROIECT: Arti-Zone Design, arh. Alexandra Coman, arh. Andra Constantinescu, arh. Alex Geambazu; FINALIZAT: 2019