fbpx

Modernism reinterpretat la Hotel Mercure Galați

DESIGN DE INTERIOR: Oblic Studio & DAAC Studio; TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Sabin Prodan

Inspirat din principiile și atitudinea modernismului și a curentului Bauhaus, Hotel Mercure Galați și-a exprimat noua identitate în corpul unui hotel din anii 1960, aflat nu departe de apele Dunării. De altfel, Dunărea este unul dintre elementele care a inspirat echipele Oblic Studio și Daac Studio în alegerile făcute pentru amenajarea de interior a hotelului.
Forța prezenței fluviale a fost completată ca inspirație de elemente de artă și arhitectură, printre care o prezență importantă a reprezentat-o, după cum precizează arhitecții, „expoziția de sculptură în metal 1976-2016 de pe malul Dunării care funcționează ca o punte/conexiune culturală între om și natură”. Acestora li s-a adăugat și dorința celor de la Mercure de a combina detalii internaționale cu cele locale ajungându-se astfel la conexiunea dintre arhitectura clădirii și tabăra de sculptură.

Fuziunea tuturor acestor ingrediente se întâlnește încă de la recepție unde texturile organice coexistă cu linii naturale și materiale precum metalul ori betonul dar și cu o varietate de culori care aduc dinamism și veselie. Zona restaurantului își manifestă eleganța prin materialele alese și prin liniile moderniste atemporale, revizuite. Nici de aici nu lipsesc formele organice și aerul modern rezultat din mixul de culori, texturi și forme.

Notele elegante învăluie camerele ajutând călătorul să se transpună „într-o reinterpretare și abstractizare a arhitecturii moderniste locale și a fluviului Dunărea cu resursele sale unice.” Rezultatul „se simte bogat, cald și autentic. Se simte interesant și confortabil”.

PROIECT: Hotel Mercure Galați; AMPLASAMENT: Aleea Domnească 12, Galați; SUPRAFAŢĂ CONSTRUITĂ DESFĂȘURATĂ: 3600 mp; DESIGN DE INTERIOR: Oblic Studio în colaborare cu DAAC Studio; ECHIPA: arh. Ștefan Prigoreanu, arh. Alexandra Cosma, arh. Delia Iancu, arh. Anda Zota, arh. Teodora Brincuș, arh. Andrei Nicolescu; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0