fbpx

Monocrom, cu vedere la mare

INTERIOR: mttb TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Yongjoon Choi

Situată la malul mării într-o suburbie a orașului Busan, al doilea ca mărime din Coreea de Sud, noua cafenea off.o se distinge prin liniile simple ale designului (semnat mttb) ce ordonează un spațiu mai degrabă labirintic, dar și prin priveliștea generoasă către natură, ce însoțește fiecare încăpere, creând efecte scenografice.

Cafeneaua are o structură modulară, desfășurată pe două niveluri și conectând trei clădiri, ceea ce oferă vizitatorilor o experiență spațială diferită, în funcție de zona în care aleg să stea. Există însă elemente clare de continuitate de-a lungul întregii amenajări: cadrele nesfârșite cu marea, dialogul interior-exterior (prin lemn și materialele minerale), notele temperate ale unui design non-decorativ, în alb, negru și tonuri calde, naturale (gri, crem), ce dau locului o atmosferă primitoare, liniștitoare, dar și ușor misterioasă.

 

Senzația de asprime sau de răceală a unghiurilor și geometriilor spațiului a fost îmblânzită, pe alocuri, prin curbarea suprafaței plafonului.

PROIECT: Amenajare cafeneaua off.o; AMPLASAMENT: Busan, Coreea de Sud; SUPRAFAŢA CONSTRUITĂ DESFĂŞURATĂ: 588 mp; DESIGN INTERIOR: mttb; ECHIPA: Dohan Kim, Chaeyoon Cho; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0