fbpx

Mood board pentru un aprilie #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

April is the cruelest month… scria T.S. Eliot și, deși e încă devreme să îi dăm dreptate (e de-abia debut de aprilie), încercăm să sperăm. Să sperăm că vom avea și momente de bucurie în mijlocul atâtor spaime. Ne ajută, ce-i drept, copacii înfloriți prin parcuri, magnoliile revărsate dincolo de curți și lumina de apus. Și, ca de obicei, consumul nelimitat de artă, cultură și frumos ne face bine.
Foto: BarnHaus

1. O destinație cu o poezie surprinzătoare care merită cercetată în vacanța de Paște este BarnHaus – o gospodărie săsească convertită într-un spațiu numai bun de tras sufletul la Jibert, în Transilvania. Povestea locului merită descoperită în igloo #207 (în curând de luat acasă și citit).

2. O carte care de-abia a apărut la editura Humanitas pune în perspectivă viața scriitorului Mihail Sebastian pe fundalul cruzimii istorice din vremea celui de-Al Doilea Război Mondial. Singur. Viața lui Mihail Sebastian de Tatiana Niculescu încearcă reconstituirea parcursului unei vieți împletind documentarea istorică cu scrierile lui Sebastian („Jurnalul”, creațiile literare etc.).

Foto: Madres paralelas

3. Un film care poate fi văzut în această perioadă la cinema (spre exemplu la Cinema Elvire Popesco sau la Cinema Muzeul Țăranului) este „Madres paralelas”, cel mai recent film semnat de Pedro Almodóvar. În mod cert nu unul dintre cele mai izbutite filme din ultimii ani ale regizorului spaniol, dar cu acele ingrediente marcă înregistrată, care ne fac, de fiecare dată cel puțin curioși. Plus Penélope Cruz, premiată, printre altele, cu Coppa Volpi la Veneția pentru acest rol. 

Foto: Muzeul Țăranului Român

4. Un spațiu care merită (re)descoperit mai ales în această perioadă a anului este magazinul Muzeului Țăranului Român. În sine un mic muzeu, shop-ul permite un periplu prin creația populară românească, de la ii și podoabe, până la icoane pictate pe sticlă. În plus, tot la MȚR, are loc și Târgul de Florii (15-17 aprilie).

5. O cafea bună se bea în tihnă. Iar una dintre cafenelele noastre preferate din București rămâne cea a prietenilor de la Saint Roastery care tocmai sărbătoresc 3 ani. Sâmbătă, 9 aprilie, se lasă (în afară de cafea) cu cocktailuri și program prelungit. Iar dacă vreți să descoperiți mai multe despre cum ajunge cafeaua de la microfermele din Africa sau America de Sud în ceștile noastre, istoria se poate citi în #igloo 202 sau aici.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0