fbpx

Mood board pentru un august #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

În august avem deja bagajele făcute pentru alte zări, dar și pentru plimbările urbane. Și adevărul e că nu avem nevoie de mare lucru pentru a fi bine: câteva cărți bune, o cremă de soare, o pălărie. Plus instinctul de explorator.
Foto: Berber Lodge

1. O destinație mereu fermecătoare este Marocul, cu multiplele sale culori și nuanțe demne de explorat la nesfârșit. Nu departe de Marrakech, la poalele munților Atlas, într-un mic sat berber merită descoperită Berber Lodge – o oază de liniște care ne invită să ne bucurăm altfel de vacanțe și pe care o puteți descoperi aici.

2. Emblematic deja pentru Deltă, festivalul de film Anonimul este un bun pretext pentru a petrece măcar un weekend aproape de natură și apă. Printre filmele care se vor putea vedea anul acesta la festival (8-14 august) se numără și „Metronom” de Alexandru Belc, premiat la Cannes cu Premiul pentru regie al secțiunii Un Certain Regard.

Foto: Centrale

3. Pentru gurmanzii cărora le place să dea o tură pe Calea Victoriei a apărut Centrale, un bar-pizzerie care dă un touch contemporan artei napoletane de a prepara pizza. Nouă feluri de pizza și posibilitatea de a le încerca pe loc sau acasă.

Foto: „Iluzii pierdute”

4. Pentru weekendurile cu chef de mers la cinema, a se pune pe listă filmul „Iluzii pierdute”, care i-a adus regizorului Xavier Giannoli pentru ecranizarea romanului lui Balzac numeroase premii, printre care și Cel mai bun film la ediția din acest an a premiilor Cesar. Giannoli reușește să redea cinematografic ceva din spiritul de excelent observator al acestui fabulos Honoré de Balzac, care a știut să pătrundă literar în măruntaiele Comediei umane.

5. Vara se poate percepe altfel și în marele orașe, mai ales dacă încercăm experiența Zilelor Caleido care își propun să celebreze diversitatea culturală, cu accent pe cultura romă, printr-o serie de concerte, spectacole de teatru, meșteșuguri, dans. Între 25 și 28 august în Piața Ferentari.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0