fbpx

Mood board pentru un februarie #degustbun

Text: Manuela Zipiși;
Vizual/ilustrație:
Doriana Mărășoiu

Februarie dă din aripi peste bateriile noastre semi-descărcate. O lună a hibernării, în care mai deschidem câte un ochi sub un soare uneori surprinzător de strălucitor. Ne alcătuim planuri timide pentru primăvară și colecționăm mici bucurii. Mood board februarie, așadar.

1. Când nu este Parisul o destinație bună? Și l-am ales ca invitație-inspirație pentru februarie tocmai pentru că nu este, așa cum deseori îl apără chiar francezii, cel mai romantic oraș din lume…. Dincolo de clișee, Parisul este un oraș vibrant care se străduiește să fie tot mai mult, un oraș pentru oameni.
De pus pe listă: o vizită la fabuloasa și recent restaurata (Tadao Ando) Bourse de Commerce și o plimbare mai puțin cunoscută pe Coulée verte René Dumont – o promenadă verde-suspendată de 4.5 km, amenajată pe o fostă cale ferată care străbate arondismentul 12 pe axa Château de Vincennes-Bastille.

 

2. Un serial care vă va pune pe gânduri în multe privințe, fiind în același timp o delectare vizuală este „Prietena mea genială”, ecranizare a tetralogiei napolitane a Elenei Ferrante. Sezonul 3 tocmai a debutat zilele acestea (HBO) iar dincolo de povestea prieteniei de-o viață dintre Elena și Lila, istoria este și cea a orașului Napoli, surprins cu toate nuanțele sale de la pitoresc la grotesc.
P.S.: dacă nu ați descoperit încă volumele seriei, Elena Ferrante este o autoare de neratat a secolului XXI. Și încă învăluită în misterul pseudonimului.

 

3. Pentru că tot am vorbit despre Napoli, recomandarea unui loc nou (cald și inspirat amenajat de echipa Yellow Office) unde se poate mânca o pizza napoletană este Mamizza, ce propune un cuptor la scenă deschisă și alte experimente pe care le puteți descoperi și în cel mai recent număr igloo, la capitolul #DeGustBun.

 

4. Un caiet demn de a deveni noul jurnal al lui 2022, ori o agendă fină și prietenoasă se poate găsi în linia de papetărie semnată Palpabil Studio. Am ales un caiet cu scaun (la cap), iar curiozitatea legată de cine se află în spatele acestor obiecte Palpabil(e), tot în noul igloo, la secțiunea #Design.

 

5. Un drink ca o promisiune, fresh și în stare să lecuiască orice mal de amores este Remedia Amoris – una dintre delicioasele băuturi de semnătură ale echipei Artichoke/Fix me a drink. Rețeta vorbește, aș zice, de la sine: cordial de scorțișoară și leuștean, vin muscat (sau tokaji), blend de ginuri, suc proaspăt de lămâie, miere organică de munte, nucușoară.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0