fbpx

Mood board pentru un ianuarie 2023 #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; FOTO: Max Griss/Unsplash, Hushimo

Ușoare sau nu, începuturile merg mai bine cu o supă. Ianuarie și umorile sale schimbătoare impun ceea ce se numește comfort food, adică acel gen de mâncare care ne încălzește ziua, oricât de gri sau dificilă ar fi. În permanenta noastră căutare de noi și gustoase savori, am decis ca #moodboardul acestui an să navigheze în jurul câte unei teme, nuanțând-o și explorând-o.
Prin urmare, începem etalând locuri în care se pot mânca în București supe/ciorbe din întreaga lume, perfecte pentru a ne ține de cald și urât, în pauza de prânz ori la cină. Cu atât mai mult cu cât cel mai faimos restaurant din lume, Noma (Copenhaga), tocmai a anunțat că se închide din 2024, motivând că fine dinining-ul nu mai este sustenabil, și deschizându-se către noi orizonturi.
Foto: Bucataria.localfood

1. Începem neaoș cu Bucataria.localfood (Ion Slătineanu, 30), un prietenos restaurant cu specific românesc care propune în meniul debutului de an o ciorbă de potroace din gâturi de curcan. De aruncat o privire atent însetată și listei de vinuri românești.

Foto: Papila

2. Un alt loc din oraș recunoscut pentru delicii comfort food este Papila (Sfinților 6), unde supa și ciorba au fost mereu vedete ale meniului. Ingredientele de sezon își găsesc loc aici în curgerea anotimpurilor, dar mărturisim o slăbiciune pentru supele lor cremă și pentru supa thai.

3. Vorbind despre thai, semnalăm o bucătărie cu propuneri din zona asiatică, și, în mod special, din arealul thailandez sau vietnamez. Hushimo (Mendeleev 8) este un mic bistro cu generoase boluri de Pho Bo (supă vietnameză) și Tom Yum (supă thai) în care tăiețeii plutesc printre arome mai mult sau mai puțin spicy.

Foto: Yoshi Izakaya

4. Pentru a rămâne în registrul asiatic, încercăm un ramen japonez diferit la unul dintre cele mai recent apărute restaurante din oraș, Yoshi Izakaya (Constantin Mille 18), și dezvăluim un secret indispensabil unei experiențe complete de savurare: ingredientele din farfurie trebuie bine amestecate înainte de a începe să mâncați.

Foto: Balls

5. Încheiem lista supelor care ne vor îndulci iarna în oraș cu Balls (Regina Elisabeta 26), care propun în regatul chiftelelor și câteva supe ce merg de minune ca preambul la conopida pané sau orice altceva. Pour les connaisseurs, în meniul de iarnă au și fondue for friends.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0