fbpx

Mood board pentru un ianuarie #degustbun

Nu îmi plac rezoluțiile, dar cred în puterea dorințelor și a inspirației vizuale. Prin urmare, ideea unui mood board de ianuarie a venit aproape firesc. Un puzzle-invitație către cinci călătorii pentru trup și suflet, așa cum ne place să privim și să trăim lucrurile sub semnul lui #degustbun. Să înceapă, așadar, festinul lui 2022 și să fie unul blând, bun și îmbelșugat.

Foto Manuela Zipisi

Foto Manuela Zipisi

I. O destinație demnă de a scutura frigul lui ianuarie este o insulă. Una specială, unde casele se strecoară albe și calme printre roci vulcanice și cactuși magnifici și unde culorile naturii se combină într-un fel magic, aproape ireal.
Lanzarote, insula lui Saramago și a lui César Manrique despre care povesteam și în capitolul #degustbun din igloo #203.

II. O carte cu care se poate începe sau încheia un an și care de fapt nu are nevoie de un moment anume pentru a fi descoperită este Anul gândirii magice a lui Joan Didion. Revin la ea, nu întâmplător, având în vedere că scriitoarea și jurnalista americană nu mai e în această lume de la finalul lui decembrie 2021. Revin la ea, însă, mai ales, pentru că e una dintre cele mai intime consemnări legate de pierderea ființelor dragi și doliu și despre cum îi supraviețuim. Și pentru stilul lui Didion, suplu, învăluitor, chiar și când cele mai dureroase cuvinte se aștern. Iar după ce o terminați, continuați cu Nopți albastre tot a lui Didion, ambele apărute la editura Pandora M.

Foto igloo

Foto Igloo

III. Un drink de trezit la realitate în cel mai elegant mod posibil este Espresso Martini, cocktail despre care legenda spune că ar fi apărut la începutul anilor 1980 în Anglia. Surpriza este că în Espresso Martini nu există Martini ci… votcă iar cocktailul este rara avis în peisajul bucureștean. Dar vă servim două ponturi: Salon Golescu și Hare.

Foto Netflix

Foto Netflix

IV. Un film recent care vă va urmări vizual dar mai ales conceptual este The Power of the Dog al regizoarei Jane Campion (care în 1993 lua Palme d’Or pentru Pianul). Vestul Sălbatic devine prilejul unei drame acumulate cadru cu cadru între lentoarea peisajelor vaste și cea a demonilor personajelor. Bonus: Kirsten Dunst și Benedict Cumberbatch, cu partituri demne. Filmul poate fi văzut pe Netflix.

V. Un loc nou din București pe care ne dorim să-l degustăm din priviri dar mai ales din meniu este restaurantul Arzu by Mazilique. Momentan în regim pick-up only dar suficient de apetisant încât să merite o descindere în pitorescul cartier evreiesc bucureștean.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0