fbpx

Mood board pentru un iulie #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

Călătoriile, imaginare sau nu, sunt aceste minunate granițe ale ieșirii din cotidian și intrării în noi vieți. Și da, se poate călători oricând, însă verile aduc acel aer nostalgic al vacanțelor copilăriei care se întindeau la nesfârșit, briza sărată a mării și timp care se dilată. Așadar, l’invitation au voyage, oriunde, oricând.
Grădina Vlahiia

1. Un loc-dovadă că nu trebuie să mergi departe pentru a călători bine este Grădina Vlahiia. Nu departe de București, în Snagov Sat, câteva case maramureșene vechi de 100-200 de ani așteaptă să le fie descoperită povestea. Pe care te invit să o descoperi curând și într-un nou album igloo dedicat pensiunilor tradiționale din întreaga țară.

2. Există multe cărți călătorie, dar nuanțând, una dintre cele mai interesante reportaje de călătorie descoperite în ultima vreme este „Frontiera” (editura Pandora M), a scriitoarei Kapka Kassabova care revine după 25 de ani în Bulgaria natală pentru a explora o graniță specială (cea dintre Bulgaria, Turcia și Grecia). O frontieră plină de taine care desparte Europa de Orient, și de-a lungul căreia în copilăria autoarei mișunau nu numai legende, ci și spioni și soldați.

Foto: Popina, Andreea Filip

3. Un meniu demn de degustare și delectare este cel care reînvie savori dobrogene la Popina, în inima Constanței. Mai multe despre design și bucate, aici, iar bibanul cu paste proaspete și șofran rămâne un must try.

Foto: Living Rock, Năluca

4. Și dacă tot am ajuns la mare, merită pus pe lista acestei veri și un festival. Trupe românești și dans pe faleză, la Living Rock care va avea loc pe plaja sălbatică de la Tuzla (19-21 august).

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0