fbpx

Mood board pentru un mai #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

A înflorit orașul. Și nu numai. Concentrația de evenimente este explozivă așa că mood board-ul de mai are în agendă multe ieșiri urbane. Plus o pauză de lectură și un serial pentru seri leneșe.
Foto: Romanian Design Week

1. Design
Cea de-a zecea ediție a îndrăgitului Romanian Design Week o să umple timp de o săptămână (13-22 mai) orașul de adrenalină și evenimente. Recomandăm a nu se rata expoziția centrală de la Combinatul Fondului Plastic unde abia așteptăm să vedem, printre altele, prototipul proiectului Enkei by Doriana Mărășoiu & Andrei Nicolescu. Bonus: posibilitatea de a descoperi și vizita Așezămintele Brătianu care devin Design House – animate de creații ale designerilor autohtoni.

2. Festival
Cele mai tari documentare dedicate drepturilor omului, se văd, ca de obicei, la One Word Romania. Ediția din acest an (13-31 mai, la București și online) este dedicată ecologiei, aplicată mediului înconjurător, dar și minții și trupului.

Foto: Ștrandul Tineretului arhivă, Art Safari

3. Artă
Începând cu 12 mai și până în august, Art Safari ne tentează cu un super „line-up”, din care amintim Picasso, Dali, Theodor Aman, Marcel Iancu. La Palatul Dacia-România. 

Foto: Anansi World Fiction

4. Carte
Dacă vă întrebați dacă Elena Ferrante scrie la fel de bine în variantă comprimată ca în tetralogii, e cazul să descoperiți recent apărutul volum „Invențiile ocazionale” (Anansi World Fiction, editura Pandora M), o colecție de eseuri despre scriitură, viața la feminin și multe altele. Eseurile sunt însoțite de minunatele ilustrații ale lui Andrea Ucini.

5. Serial
Un serial nou care combină suspansul a la Stephen King cu un joc actoricesc de excepție pe axa Elisabeth Moss-Wagner Moura- Jamie Bell, este „Shining Girls”. O producție Apple TV, ecranizare a romanului cu titlu omonim de Lauren Beukes.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0