fbpx

Mood board pentru un martie #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

Cum să găsești acum cuvinte potrivite pentru a scrie despre orice altceva decât acest război absurd care ne-a împins într-un nou carusel emoțional? Dincolo de el, viețile noastre curg în toată complexitatea lor, iar grija pe care ne-o putem purta inclusiv prin mici bucurii imediate nu înseamnă neimplicare și nu exclude compasiunea pentru cei care suferă. Pentru acele momente în care putem și dorim să ne tragem sufletul, iată câteva sugestii.
O destinație specială, aproape magică, aș spune, aflată nu departe de București este Școala de la Piscu. Muzeu și în același timp loc al descoperirii și experimentării (grație atelierelor de olărit sau pictură), casa devine prilej de întâlnire cu diversele tipuri de ceramică românească. De descoperit într-un weekend cu soare.
O carte care ne face să punem în perspectivă tot ce se întâmplă acum în lume este „La Douleur” de Marguerite Duras. Așteptarea întoarcerii soțului său prizonier într-un lagăr nazist pe finalul celui de-al Doilea Război Mondial devine jurnalul unei dureri care se transmite ascuțit dincolo de realitatea experimentată. Pentru cei care își doresc să o citească în original, cartea poate fi găsită la Librairie Kyralina.
 
Un loc nou din oraș, sau mai bine spus un îndrăgit bistro care și-a schimbat locul, dar năravul de a face chiftele bune sperăm că ba, este Balls. Îi găsiți pe Bulevardul Elisabeta 26 (în clădirea Cinema București).
 
O mini-serie care are toate ingredientele demne de a ne ține „în priză” – poveste, imagine actori buni (Stellan Skarsgård, Jessie Buckley) este „Chernobyl” (2019) în regia lui Johan Renck. O cronică a exploziei centralei nucleare de la Cernobîl din 1986 foarte bine pusă în scenă cinematografică. .
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0