fbpx

Mood board pentru un septembrie #degustbun

TEXT: Manuela Zipiși; ILUSTRAȚIE: Doriana Mărășoiu

În septembrie mood boardul ia forma unei agende culturale și sperăm să ajungem la cât mai multe evenimente, sau, și mai bine, la toate. Iată ce nu ar trebui să lipsească din calendarul tău urban luna asta…
Foto: MOM

1. Vara se mută simbolic la București, cel puțin pentru câteva zile (8-11 septembrie) grație retrospectivei Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL. Filmele se pot vedea la Cinema Elvira Popescu și Sala Mare a ARCUB și n-ar fi rău să puneți pe listă „107 Mothers”, regia Peter Kereke, filmul care a câștigat trofeul festivalului din acest an.

2. Pe 16 septembrie, în București, Cluj și Timișoara Noaptea va fi Alba și plină de posibilitatea de a vedea filme românești, și vorbim despre premiere și avanpremiere, cum ar fi „Capra Cu Trei Iezi”, regia Victor Canache (cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi), sau debutul regizorului Ștefan Constantinescu, „Om-Câine” cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii.

Foto: Nod Makerspace

3. Între două evenimente, ne oprim la un prânz și un pahar la MOM, chiar în inima Bucureștiului în meniul căruia tomnatica pară e foarte posibil să vă surprindă, după cum se poate citi în capitolul #DeGustBun din #igloo2009.

Foto: John Constable, ‘Study of Cirrus Clouds’, c. 1821-22. Bequeathed by Isabel Constable, daughter of the artist © Victoria and Albert Museum.

4. În weekendul 16-18 septembrie bucureștenii își pot reaminti că există un râu în oraș, grație evenimentului Dâmbovița Delivery 2022, și înțelege cum funcționează acesta ca liant între oameni, proiecte și cartiere. Evenimentul are loc pe Splaiul Unirii 160, la Nod Makerspace.

5. Așteptăm cu nerăbdare deschiderea celui de-al doilea festin Art Safari din acest an (23 septembrie – 4 decembrie) în cadrul căruia vom avea ocazia să ne delectăm cu 81 de opere de la Victoria and Albert Museum, printre care picturi semnate de John Constable (1776-1837), Rembrandt, Albrecht Dürer sau Claude Lorrain. La Palatul Dacia-România din București.

6. Un alt festin pe care îl așteptăm cu nerăbdare este SoNoRo, un festival a cărui magie muzicală va umple sub semnul „Orient Express”-ului spații deosebite din București și Cluj (16 septembrie – 2 octombrie).

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0