Motor! Se filmează…la FILMEDIADOX!
Academia de Film, Cross-Media și Dezvoltare Socio-Vizuală anunță deschiderea sesiunii de înscrieri la cursurile FILMEDIADOX. Acestea se adresează, deopotrivã, tinerilor cineaști, dar și persoanelor nespecializate în domeniul foto-video, însă interesate de a gândi și a exprima creativ informațiile și experiențele care ne asaltează zilnic.
Pe parcursul a două semestre, organizate modular, participanții la cursuri își vor însuși instrumente eficiente de a înțelege, exprima și schimba lumea în care trăim. O lume sub semnul informației vizuale, în care imaginile ne formează felul de a fi, ne educă felul de a gândi și a simți, pe scurt, ne creează în aceeași măsurã în care ele sunt create.
Relațiile dintre cetățeni și jocul socio-vizual al „realităților” necesită abordări noi, utile mai ales celor care își propun să participe pro-activ la societatea din care fac parte. Dacă ai o temă care te pasionează și dorești să o concretizezi într-un proiect vizual sau dacă lucrezi deja la un proiect și vrei să îl dezvolți într-un circuit profesional, ai șansa să pui în practică ceea ce gândești.
FILMEDIADOX – Academia de Film, Cross-Media și Dezvoltare Socio-Vizuală organizează în anul academic 2014-2015 o serie de cursuri susținând educația transdiciplinară în realizarea de filme documentare și proiecte multimedia, dedicate problemelor cotidiene ale societății. Cei pasionați să-și dezvolte cunoștințele și competențele practice în aceste domenii au posibilitatea de a trimite aplicațiile de înscriere până la data de 12 Noiembrie la adresa contact@filmediadox.com. Detaliile înscrierii pot fi găsite pe site-ul www.filmediadox.com.
FILMEDIADOX funcționează ca centru de dezvoltare în design-ul reprezentărilor vizuale ale non-ficțiunii, cu scopul de a profesionaliza crearea de interacțiuni și schimbări sociale pozitive.
Menținând relații de colaborare cu abordările academice instituționalizate, FILMEDIADOX constituie un catalizator de educație și producție care folosește convergent resursele Științelor Sociale, Artelor Vizuale și Cinematografiei. Ca platformă independentă are ca obiectiv nu suprapunerea sau dublarea cursurilor din instituțiile clasice, ci complementarea lor.
Cele 2 semestre ale cursurilor FILMEDIADOX sunt organizate modular. Primul modul intensiv va dura 4 săptămâni și va avea loc între 24 Noiembrie și 19 Decembrie. Va conține 16 cursuri. În fiecare săptămână, cele 3 cursuri teoretice de seară vor fi însoțite în week-end de 1 curs practic, desfășurat în manieră tailor-made. Obiectivul principal al FILMEDIADOX constă în dezvoltarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, socio-vizualitatea și filmul pot aduce contribuții pozitive la o mai bună înțelegere și soluționare a problemelor societății
Tutori
FILMEDIADOX este inițiată de tutori cu expertiză în domeniile științelor sociale, media, arte vizuale și film
Ger Duijzings – prof. în Antropologie Sud-Est Europeană – Universitatea din Regensburg, director al Urban Laboratory – University College of London, realizator de filme documentare experimentale
Cristian Robert Velescu – prof. dr. UNArte, istoric de artă, autor al studiului “Avangardă şi modernităţi”
Mihai Coman – fondator al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, coordonator școală dr., co-autor al “Media Anthropology”
Ionuț Pițurescu – dr. în Sociologie și Antropologie Vizuală, coordonator al Centrului de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film, regizor al filmului “Căutare”- România, (30 min.), premiul secțiunii “Quinzaine des Realisateurs” la Festivalul de Film de la Cannes
Vintilă Mihăilescu – şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, coordonator școala dr., autor al ”Socio hai-hui” și “Antropologie. Cinci introduceri”
Împreună cu tutorii care vor coordona modulele teoretice și practice, pe parcursul anului academic vor fi oferite o serie de master-class-uri susținute de către tutorii invitați:
Thomas Ciulei – regizor, producător, director de imagine, laureat a numeroase premii internaționale
Ada Solomon – producătoare a numeroase filme premiate internațional, Ursul de Aur – Berlinale IFF, premiul Eurimages pentru co-producție al Academiei Europene de Film)
Corneliu Porumboiu – regizor, producător, realizatorul unor filme premiate in secțiunile “Un certain regard” și “Cinefondation” la Festivalul de Film de la Cannes
Alexandru Solomon – regizor, producător, director al festivalului “One World”, deținător a numeroase premii internaționale
Peter Crawford – consultant, profesor de Antropologie Vizuală – University of Aarhus, Freie Universitat Berlin, Australian National University.
Parteneri culturali ai anului academic 2014-2015 sunt: Institutul Cultural Francez, Institutul Goethe, Centrul Cultural Ceh, Institutul Cultural Polonez, Pro Patrimonio
Desfășurarea primului modul: 17 Noiembrie – 12 Decembrie 2014
Detalii înscrieri: www.filmediadox.com
Deadline înscrieri: 12 Noiembrie
Contact: contact@filmediadox.com