fbpx

MŢR inaugurează prima casă din hârtie

In ziua de 23 septembrie 2010, ora 09:30, în faţa Muzeului Ţăranului Român (peluza de pe Şos. Kiseleff nr.3) va avea loc un eveniment unic: inaugurarea primei case din hârtie.

Pornind de la reciclarea hârtiei, trecând prin tainele facerii şi reţetelor meşteşugăreşti, s-a făcut prima casă din hârtie reciclată manual. Obiectul, de dimensiuni reduse, inovează tehnici ale unui meşteşug vechi de peste 2000 de ani, experimentând hârtia ca material de lucru pentru construcţie.

MŢR inaugurează prima casă din hârtie

MŢR inaugurează prima casă din hârtie

Programul zilei

09:30 – 10:00 Inaugurarea Căsuţei din poveşti.

10:00 – 10:30 Turnarea unei cărămizi de hârtie (în Atelierul de Carte).

10:30 – 11:00 Conferinţă de presă (în Atelierul de Carte).

11:00 – 12:00 Lansarea expoziţiei fotografice „Fundaţia” (în Atelierul de Carte).

Casa de hârtie va fi expusă timp de două săptămâni în faţa Muzeului Ţăranului Român. Ulterior, va fi mutată într-un loc special amenajat, ce va deveni în sine un spaţiu obiect unic în peisajul muzeal.

Continuarea şi continuitatea firească a Căsuţei din poveşti constă în ridicarea unei case de hârtie, de dimensiuni mari. Pentru acest lucru este vitală continuarea procesului de reciclare a hârtiei. Pentru oameni şi natură este vitală intrarea într-o normalitate a vieţii de zi cu zi a procesului de reciclare a hârtiei. Cele două laturi esenţiale se pot întâlni într-un punct practic de creativitate, conştientizare, responsabilizare şi firesc.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0