fbpx

MULTIPLEXITY

Ordinul Arhitecților din România a lansat Concursul de Soluții „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment – MultipleXity”.

 

Concursul are ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenului și imobilelor din cadrul fostului ansamblu industrial de pe str. Take Ionescu, aflate în proprietatea Municipalității din Timișoara, astfel încât să devină un centru pentru artă, tehnologie și experiment, care se va numi MultipleXity.

Promotorul concursului este Primăria Municipiului Timișoara (PMT), care este atât proprietarul terenului și al imobilelor care vor face obiectul viitoarei intervenții, cât și autoritatea contractantă care va achiziționa în urma acestui concurs serviciile de proiectare pentru intervenția pe care o dorește.

Organizatorul concursului este Ordinul Arhitecților din România (OAR), o organizație profesională care are ca misiune creșterea calității produsului arhitectural-urbanistic și promovarea acestui serviciu față de societate ca act de cultură de interes public.

Procedura de atribuire se face prin concursul de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce are ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv, deschis în România, țările Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene. Concursul de soluții este organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior, contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA, prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de arhitectură și urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

 

PREMIILE ACORDATE

Premiul I: contractul de proiectare cu valoarea maximă la nivelul sumei de 2.502.706,95 RON, fără TVA

Premiul II:  50.000 RON

Premiul III: 35.000 RON

 

JURIUL CONCURSULUI

Membri titulari:

  1. arh. Ana-Maria Zahariade
  2. arh. Marius Miclăuș
  3. arh. Constantin Gorcea
  4. arh. Liviu Zăgan
  5. arh. Ștefan Ghenciulescu
  6. Sorina Jecza – manager cultural
  7. Dan Diaconu – reprezentant AC, viceprimar PMT

Membri supleanți: 

  1. arh. Sorin Ciurariu – reprezentant AC
  2. arh. Daniela Calciu

 

CALENDARUL CONCURSULUI

25/01/2020 – Lansarea oficială a concursului (data publicării în SEAP)

14/02/2020 – Vizită sit

15/04/2020, ora 16:00 – Dată limită predare proiecte

23-26/04/2020 – Jurizare proiecte

27/04/2020 – Anunț oficial câștigător (conferință de presă cu juriul)

27/04/2020 – Publicarea rezultatelor pe site-ul oficial al competiției

 

Detalii pe site-ul OAR la: 

+ ANUNȚ LANSARE MULTIPLEXITY

 

Informații suplimentare pe pagina oficială a concursului:

+CENTRUL PENTRU ARTĂ, TEHNOLOGIE ȘI EXPERIMENT, MULTIPLEXITY

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0