fbpx

Muzeul Arnhem: artă și relaxare într-un spațiu realist magic

DESIGN DE INTERIOR: Studio Modijefsky TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Maarten Willemstein

Muzeul olandez Arnhem propune vizitatorilor artă și design modern și contemporan, cu focus pe creația artistelor, iar procesul de renovare prin care a trecut recent a implicat și o reamenajare a spațiilor publice – intrarea, cafeneaua, magazinul (la parter) și două spații la primul nivel (unul de activități și o sală de evenimente) –, proiect semnat de către biroul olandez Studio Modijefsky. 
Pentru a impregna aceste spații dispuse circular în jurul domului muzeului cu o atmosferă care să-i traseze și să-i susțină vizual povestea, echipa Studio Modijefsky a folosit un limbaj inspirat din istoria trecută și recentă a imobilului. Printre importantele elemente care au dat substanță noii amenajări se numără funcțiunea inițială a clădirii, și anume cea de gentleman’s club, și aura de realism magic a colecției actuale a muzeului. Acesta din urmă își face prezența încă din holul de intrare grație corpurilor de iluminat și oglinzilor care invită pătrunderea într-un tărâm al minunilor.
 
În generosul spațiu de la parter vegheat de cupola clădirii, s-au instalat, în plan deschis, cafeneaua și magazinul de suveniruri, delimitate diferit prin finisaje, materiale și culori. Atmosfera invită nu numai la relaxare și descoperire, dar mai ales la un moment de uimire magică grație candelabrului care străbate întreg spațiul (din cupolă până  la parter), conectându-l. Mesele, scaunele, canapelele sau barul înconjoară elegant siluetele sculpturale ale coloanelor deja existente, care devin obiecte decorative.

Trecând la primul nivel, camera de activități și sala de evenimente îl îmbie pe vizitator să devină la rândul său un creator desenând sau improvizând. Din motive de permanentă transformare a spațiului au fost amplasate mese metalice pliabile și rafturi din lemn unde să poată fi expuse și organizate materialele și creațiile artistice.

Conceptul noului design de interior al muzeului invită nu numai la vizitare și reflecție, ci și la participare prin relaxare și activități menite să dinamizeze ideea de spațiu muzeal.

PROIECT: Spațiile publice ale Museum Arnhem; AMPLASAMENT: Arnhem, Olanda,; SUPRAFAŢĂ: 466 mp; ADESIGN DE INTERIOR ȘI SPACE PLANNING: Studio Modijefsky; ECHIPA: Esther Stam, Natalia Nikolopoulou, Ivana Stella, Agnese Pellino, Aurélia De Chevigny;  ECHIPA PROIECT DESIGN: arhitectură: Benthem Crouwel Architects / identitate grafică: Thonik / peisagistică: Karres & Brands; FINALIZAT: 2022

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0