fbpx

Muzeul Naţional de Artă al României a primit certificatul de excelenţă TripAdvisor pe 2015

Muzeul Naţional de Artă al României a primit şi anul acesta certificatul de excelenţă TripAdvisor, datorită recenziilor favorabile primite din partea vizitatorilor în decursul anului trecut.

TripAdvisor.com este un cunoscut website de promovare turistică, al cărui scop este să ofere       informaţii punctuale şi de actualitate despre diverse locaţii turistice, pe baza experienţei vizitatorilor. De asemenea, include şi un forum interactiv dedicat călătoriilor.  

Premiul TripAdvisor se acordă în urma analizei calitative a opiniei celor care au vizitat Muzeul Naţional de Artă al României şi reflectă imaginea pozitivă a instituţiei. În anul 2014 numărul total de vizitatori a fost de 88, 150.  

Muzeul Naţional de Artă al României este deţinătorul celui mai bogat patrimoniu de artă românească şi universală din ţară. Înfiinţat în anul 1948, el funcţionează în fostul Palat Regal, ocupând un loc important în ierarhia instituţiilor culturale din Bucureşti.  

MNAR desfăşoară o bogată activitate expoziţională şi acordă o importanţă crescândă diversificării activităţilor pentru public. Astfel, în 2014 au fost organizate la sediul muzeului 210 de programe pentru şcoli, pentru familii şi pentru adolescenţi şi 107 de programe pentru adulţi, la care au participat în total 16, 182 de persoane.  

Demersul de accesibilizare a instituţiei pentru toate categoriile de public a inclus şi lansarea tururilor virtuale, accesibile în mod gratuit pe website-ul muzeului. Realizate în colaborare cu Imago Factory, tururile cuprind, alături de galeriile permanente ale MNAR (Galeria de Artă Veche Românească, Galeria de Artă Românească Modernă şi Galeria de Artă Europeană), şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şi Muzeul Theodor Pallady.  

De asemenea, MNAR a lansat în 2014 şi un tur multisenzorial al Galeriei de Artă Europeană, care cuprinde trei aplicații multimedia și de realitate augmentată, replici tactile, mostre textile, o „bibliotecă de sunete” și „o bibliotecă olfactivă”, realizate în cadrul proiectului ARTtouch dedicat persoanelor cu dizabilități de vedere şi auz, finanţat de Fundația Orange România.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0