fbpx

Natural şi industrial îmbinate într-o piesă cu personalitate. Comoda ZIG ZAG by Atelier Ciprian Manda


Proiectele de amenajare semnate de arhitectul Ciprian Manda sunt adeseori populate cu obiecte de mobilier în ediţie limitată, gândite de el şi lucrate în atelierul propriu. Combinând texturi cu aparenţă neprelucrată, culori puternice şi forme asertive, geometrice, acestea îmbogăţesc interioarele şi le conferă un plus de unicitate. Cel mai recent produs, Comoda ZIG ZAG, aduce laolaltă naturaleţea lemnului şi elemente metalice de inspiraţie industrială.   

comoda_zig_zag_2

Comoda este compusă din două elemente majore: corpul principal din lemn de stejar, cu rol de depozitare, și baza din tablă ce o ridică la o înălțime confortabilă, funcţionând ca un soclu.

comoda_zig_zag_3

Cu o geometrie clară, comoda își depășește condiția de simplu obiect funcțional, prin materialitatea stejarului. Aşa-zisele defecte și accidente care apar în natură şi marchează lemnul devin elementele principale ale designului, finisajul fiind unul minimal, constând într-un singur strat de ulei. Prin contrast, răceala şi ritmul sculptural, viguros al bazei metalice funcționează ca o mizanscenă pentru corpul din lemn masiv.

comoda_zig_zag_4

Mici detalii completează simplitatea designului, introducând elemente de meșteșug în compoziția minimalistă a piesei. Scândurile late folosite au permis păstrarea continuităţii desenului lemnului pe fronturile comodei, precum şi limitarea numărului de îmbinări vizibile. Pentru confort în folosire, fronturile sunt dotate discret cu mecanisme reglabile de deschidere cu frânare.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0