fbpx

New Farms for EXPO – proiect de resuscitare a fermelor la Expo Milano 2015

Asociația culturală New Generations, în care activează tineri arhitecți din 7 țări europene, printre care și România, a inițiat la Expo Milano 2015 un proiect multidisciplinar, „New Farms for EXPO”, menit să resusciteze ferme abandonate din zona Milano.

Text: Manuela Zipiși

New Farms for EXPO - proiect de resuscitare a fermelor la Expo Milano 2015

Arhitecți, administrația locală, agronomi, economiști și urbaniști din Italia, Olanda sau Spania s-au reunit la Milano între 24-30 iunie cu scopul identificării unor metode și strategii care să contribuie la repunerea pe picioare a clădirilor abandonate din jurul orașelor contemporane, în cadrul proiectului „New Farms for EXPO”.

Propunere a asociației New Generations, proiectul și workshop-urile din cadrul său au vizat reactivarea unor ferme, nefuncționale în prezent, din zona orașului Milano, așa numitele „cascine”.

New Farms for EXPO - proiect de resuscitare a fermelor la Expo Milano 2015

Reutilizarea unei asemenea moșteniri publice și implicarea sa activă în dinamica urbană pe termen lung ar putea deveni, astfel, un important element al inițiativelor sociale, culturale sau antreprenoriale.

Concluziile workshop-urilor și discuțiilor de la Milano vor fi incluse într-un fel de manual experimental destinat orașelor și locuitorilor acestora în vederea strategiilor de recuperare a anumitor spații abandonate.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0