fbpx

Noaptea arhitecturii la BAU München – 21 ianuarie 2011

Text: Mihai Cosmaţchi

Târgul profesional de arhitectură, materiale şi sisteme de construcţii BAU organizează o seară de vizite ghidate şi conferinţe în clădiri contemporane cu o arhitectură semnificativă. Din program fac parte realizări emblematice ale oraşului, precum Allianz Arena, BMW Welt, Olympia Park, Fünf Hofe, dar şi proiecte finalizate în 2010, precum cele din Arnulfpark, o zonă ce a devenit un laborator de arhitectură contemporană. Cea mai recentă clădire din acest sit o constituie turnul Skygarden, în care, deasupra unui hol impunător, înalt de 18 m, se află spaţii pentru birouri şi două nivele de sere.

http://www.skygarden-arnulfpark.de/

Acceaşi dorinţă de spaţiu şi lumină o regăsim în Vorhoelzer Forum din cadrul Facultăţii de Arhitectură, un spaţiu flexibil, destinat întrunirilor sau socializării, amplasat la ultimul etaj.

Noaptea arhitecturii la BAU München - 21 ianuarie 2011

În München, gările şi mai ales liniile ferate nu sunt un factor care să deprecieze valoarea terenului adiacent şi, implicit, interesul investitorilor şi al administraţiei. Am menţionat noua zonă de birouri ce s-a născut în Arnulfpark, lângă Hauptbahnfof. În mod simetric, în cealaltă parte a oraşului, la Ostbahnof a apărut o concentrare de clădiri de birouri – Media Park. Una dintre cele mai spectaculoase este Medienbrücke, un ansamblu de birouri – loft, suspendat pe două coloane gigantice.

http://www.medienbruecke.de/projekt.html

Nostalgicii modernismului se vor bucura de reconversia turnului de 56m înălîime din Müllerstrasse 7, botezat în stil american « The Seven ». Este vorba de clădirea unei foste centrale electrice, transformată în spaţii rezidenţiale şi de birouri.

Cei intimidaţi de modernism pot opta pentru turul organizat în Poing Baucentrum, un complex de prototipuri de case individuale, mergând de la pastişe de factură rurală până la proiecte mai radicale, toate cu parametri energetici cât mai avansaţi.

http://www.bauzentrum-poing.de/de/Besucher/Musterhaeuser

http://www.lange-nacht-der-architektur.de/de/10_programm.php?lang=en

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0