fbpx

„Nocturne”. Sau scenografia prețioasă a unui apartament

Într-o epocă dominată în mare măsură de valorile esteticii minimaliste în amenajările de interior, proiectul „Nocturne” semnat de Ezzo Design pune în scenă eclectismul dat de amestecul mai multor stiluri și materiale.

Întreaga poveste a amenajării s-a țesut în jurul mesei din living. Aici, marmura, în variantele noapte (negru) / zi (albă), se încadrează într-un scenariu al contrastelor prin coexistența cu lemnul masiv, pielea, sticla și materialele textile (catifeaua, finisaje satinate).

web-intrare

Așa cum o sugerează și titlul proiectului echipei timișorene, amenajarea are un aer de crepuscul dat de nuanțele de maro, gri și albastru ale mobilierului și obiectelor decorative. Același spirit al eclectismului face să regăsim în living obiecte hightech, o diversitate a corpurilor de iluminat și, nu în ultimul rând, suprafețele lucioase ale marmurei.

Zona de dining este dominată de o fotografie alb-negru care, grație siluetei feminine pe care o reprezintă, imprimă ceva din atributele acesteia ansamblului. Nu este singurul loc în care fotografia sau alte obiecte decorative accentuează personal apartamentul al căror beneficiari sunt tineri atrași de dinamism și aventură.

web8-dining-cadru-2

Trecerea către bucătărie se face cu ajutorul unor ștraifuri din lemn, iar aici regăsim aceeași compoziție generată de marmură și lemn care îmbracă forme geometrice. Scaunele înalte, de bar, dau un aer relaxat bucătăriei, care face trimitere la atmosfera dintr-un bistro urban.

Trecând la intimitatea spațiilor private, ne întâmpină un minimalism definit în tonalități neutre de marmură, lemn și piele. Corpurile de iluminat trimit la cadrul nocturn al altor planete, dar detaliul care dă personalitate dormitorului este peretele vitrat ce lasă baia acestuia complet deschisă privirilor. Acesta merge pe luminozitatea unui alb complet, atât obiectele sanitare, cât și placarea cu marmură fiind în asentiment. Într-o altă baie cu duș, jovialul lemn reîntâlnește sclipirile marmurei și accentele atent puse în scenă.

web15-dormitor-detaliu

În general, un mix de materiale, texturi și nuanțe poate purta în sine spaima unei supra-încărcări, a unei sufocări a poveștii unei amenajări de interior. „Nocturne” aduce însă o coerentă punere în scenă a geometriei unui proiect dinamic, care alege să nu se teamă de prejudecăți.

Proiect: Amenajare de interior; Amplasament: Timișoara; Autor: Ezzo Design; Designer: Alex Stârc; Project Management/Implementare: Valentin Popescu; Echipa: Izabela Feher, Ștefan Lazăr, Larisa Pantea, Cristi Mircu; Finalizat: 2016

Proiect inclus în albumul Interioare din România 7 (2019)

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0