fbpx

Noile frigidere Samsung Bespoke – design și tehnologie în ritmul vieților noastre (P)

În ultimii ani – și mai ales în contextul pandemiei – spațiile în care locuim au căpătat noi valențe, iar relația noastră cu ele s-a schimbat simțitor. Visăm la interioare moderne și confortabile, estetice și funcționale, care să răspundă nevoilor și exigențelor noastre – ba chiar să ne surprindă, anticipându-ne dorințele – și, mai ales, asupra cărora să ne imprimăm ceva din amprenta personală. Vrem, cu alte cuvinte, interioare și obiecte care vorbesc pe limba noastră, și nu invers.

Așa a apărut noua gamă de produse electrocasnice Samsung Bespoke, a cărei filosofie pune în centru intuiția umană. Conceptul Bespoke înseamnă receptivitate față de dinamica lumii contemporane, observare directă a nevoilor și nemulțumirilor consumatorilor, soluții personalizate care îmbină armonios inovația tehnologică, creativitatea și funcționalitatea.

De la banalul frigider alb…

Primul pas în acest proces revoluționar de redefinire a felului în care interacționăm cu electrocasnicele îl reprezintă frigiderele Samsung Bespoke, ce precedă totodată lansarea globală a întregului pachet Bespoke Kitchen. Iar când spunem „frigider” probabil că nu ne gândim, în primă fază, la un obiect de mare anvergură imaginativă… un paralelipiped în general alb, anonim, impersonal, fără legătură cu ansamblul bucătăriei sau, deseori, încorporat în mobilier spre a fi ferit vederii.

Aceasta e, de altfel, percepția obișnuită asupra frigiderelor, confirmată de un studiu realizat de Samsung în România. Întrebați care sunt elementele care contează cel mai mult la un frigider, pentru 1 din 4 români este foarte important designul. Și totuși, în ceea ce privește categoria frigiderelor, diversitatea estetică și de design disponibilă pe piața românească este extrem de limitată. De asemenea, în ceea ce privește culoarea, majoritatea consumatorilor aleg – tot ca urmare a opțiunilor prezente pe piață – albul (55%) și argintiul (21%), recunoscând însă că apelează la alte metode de a-și decora și colora frigiderele (75% au declarat că folosesc magneți, bilete, etc. pentru a-și înveseli bucătăria). Același sondaj mai arată că 36% dintre români sunt de părere că frigiderul lor nu se potrivește cu celelalte elemente din bucătărie, în timp ce 31% dintre utilizatori spun că nu sunt mulțumiți de designul frigiderului lor.

Bespoke_Lifestyle image_5-1 (White Glass_Matte Black Metal) (Medium)

… la designul inovator al frigiderelor Bespoke

Toate aceste neajunsuri le-a avut în vedere noua gamă de frigidere Bespoke, inovând nu doar în privința designului, ci și tehnologic. Câteva dintre ideile și elementele revoluționare pe care le urmărește colecția sunt:

  • Customizare – panoul exterior vine în diferite materiale și texturi, precum metal, cotta sau sticlă, dar și în diferite culori (black clean glass, white clean glass, cotta beige, cotta sky blue, cotta lavender, black metal, silver metal). Poți alege astfel nuanța sau combinația de nuanțe potrivite spațiului tău, pentru un interior personalizat și armonios cromatic. Iar când te plictisești sau vrei pur și simplu să redecorezi bucătăria, poți înlocui și panourile externe ale frigiderului.
  • Modularitate – în funcție de nevoile și stilul tău de viață, care se pot modifica în timp, frigiderul Bespoke este flexibil și permite, pentru o capacitate de sporită de depozitare, instalarea mai multor corpuri deodată, fiecare cu funcția și finisajele sale, după dorință. Este posibilă și atașarea ulterioară a unui nou corp.
  • Design modern – frigiderul beneficiază de un design gândit astfel încât să poată fi integrat cu ușurință în orice bucătărie, devenind un obiect cu personalitate, pe care nu vom mai dori să-l ascundem sau să-l „înfrumusețăm” prin improvizații, iar pe care cu siguranță designerii și arhitecții de interior îl vor lua în considerare în proiectul de amenajare a unei locuințe.
  • Inovație tehnologică – spectaculos și îndrăzneț la frigiderele Bespoke nu e doar ceea ce se vede la exterior, ci, în aceeași măsură, și toată știința și tehnologia care stau la baza unui astfel de produs ce asigură maximum de confort și eficiență. Iată câteva dintre funcțiile sale remarcabile: tehnologia SpaceMax™ care face ca pereții mult mai subțiri ai frigiderelor Bespoke să creeze mai mult spațiu de depozitare; convertibilitatea congelatorului în frigider, dacă e nevoie de mai mult spațiu util; sistem de răcire „all around” care asigură o temperatură constantă în fiecare punct al frigiderului; funcțiile „power cool/power freeze”, pentru situații în care avem nevoie urgent de răcirea anumitor produse; eficiență energetică și grijă pentru resurse și mediu, modularitatea gamei încurajând modificarea/personalizarea/repararea în defavoarea înlocuirii complete.

„Conceptul BESPOKE, în cadrul căruia lansăm pentru început, în Europa și în România, combine frigorifice, frigidere și congelatoare, deschide posibilități concrete de personalizare a aparaturii electrocasnice Samsung, prin culoare, modularitate și funcționalități. Astfel, putem acum alege panourile frontale dintr-o paletă de 3 materiale (sticlă, metal și cotta) și 6 culori diferite (alb, negru, bej, lavandă, bleu, inox), putem asocia după necesitățile fiecăruia două, trei sau mai multe corpuri frigorifice și avem compartimente reversibile de congelare și refrigerare”, a declarat Victor Armășelu, Director Consumer Electronics Samsung Electronics România & Bulgaria.

Gama de frigidere Bespoke poate fi deja comandată de pe site-ul Samsung România și va fi în curând disponibilă și în rețelele distribuitorilor autorizați.

Frigiderul Bespoke pregătește terenul pentru lansarea globală a pachetului Bespoke Kitchen, împreună cu noile electrocasnice de lifestyle și soluții IoT integrate, ce vor fi lansate în a doua jumătate a lui 2021. Toate acestea transformă viața de acasă într-o experiență personalizată, mai flexibilă și mai inteligentă.

___

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0