fbpx

Nood – Stripped of Artificials – înapoi la esențe

AMENAJARE DE INTERIOR: A. DE I. DESIGN, arh. Andreea Cucu, arh. Adrian Ciorgovean TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Sebastian Stan courtesy of A. DE I. DESIGN & Andreea Cucu, Nood

Una dintre cele mai plăcute vizual și gustativ experiențe avute recent în București se numește Nood și se cere trăită la intersecția a trei elemente care, într-un dozaj fericit, asigură reușita unei descinderi în oraș: design, prăjituri, cafea. Povestea Nood începe însă cu ceva vreme înainte de apariția din 2022 a spațiului/cafenea din Bulevardul Aviatorilor 8, și, mai exact, prin 2013-2014, când Cristina Pârlitu și Răzvan Clapa au trecut printr-o căutare personală a unui stil de viață și alimentație mai sănătoase care a condus, în urma multor cercetări și chiar a unor cursuri de specialitate, la filosofia Nood: a crea produse care „să nu conțină zahăr sau carne, să fie preponderent din ingrediente de sezon, să înglobeze cât mai multe ingrediente locale, să fie mereu proaspete și fără amelioratori sau conservanți”.

Prăjituri, torturi, quiche-uri și alte delicii dulci ori sărate au ieșit rând pe rând din laboratorul Nood din zona Domenii, Cristina și Răzvan încercând, grație preparării cu 24 de ore înainte, să se încadreze într-o paradigmă fără risipă și sustenabilă. Următorul pas a fost spațiul fizic, ce s-a conturat pas cu pas și grație unor colaborări fericite (branding design: Tudor Cucu, mobilier custom made: Ioan Moldovan, antreprenor general: For Fitout, design de interior: arhitecții Andreea Cucu și Adrian Ciorgovean).

A rezultat Nood – Stripped of Artificials, un spațiu fermecător fără a fi ostentativ, fără plastic, unde cafeaua de specialitate de la Origo se poate combina armonios cu, spre exemplu, surprinzătoarea tartă de matcha, fără zahăr, cu miere bio, apă florală și fistic puțin sărat. De la Nood nu lipsesc nici vinul ori ginul și ale sale virtuți botanice. După ce alegi (cu greu) ceva din vitrină, te așezi să savurezi și spațiul unde arhitecții Andreea Cucu și Adrian Ciorgovean (A. DE I. DESIGN) au încercat să transpună prin design dorința beneficiarilor de a crea o experiență memorabilă, inedită. Dar mai ales eliberată de tot ceea ce este neesențial, prin urmare materialele naturale (piatră, lemn, sticlă, tencuieli ecologice decorative etc.) nu fac decât să completeze produsele în spiritul stilului de viață sănătos promovat de Nood.

Spațiul este astfel „dezbrăcat” de toate cele nenecesare, devenind un ambient odihnitor grație tonurilor neutre care merg de la cimentul crud și „pardoseala ceramică porțelanată cu tente de oțel oxidat, gri-închis” până la nuanța naturală a robustelor banchete din frasin. Mobilierul devine sculptural datorită meșteșugului lui Ioan Moldovan, iar motivul formelor precise, geometrice este reluat și la nivelul arcadei romane sau al corpurilor de iluminat care pun în valoare barul și vitrina cu adevăratele vedete: tartele și biscuiții, continuând să arunce accente discrete în restul spațiului. Pentru zilele călduroase există și o terasă. Prin urmare, spor la descoperit și degustat!

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0