fbpx

Nordis Mamaia, o abordare unică în estetica arhitecturală de pe litoralul românesc


Turismul românesc prezintă un potențial de dezvoltare insuficient exploatat la acest moment, atât din punct de vedere a promovării brandului național, dar și din perspectiva ofertelor din sectorul hotelier.

În prezent, există un număr neglijabil de companii private care caută să se alinieze standardelor internaționale pentru a menține un interes viu față turismul românesc și a putea atrage un flux cât de cât constant de turiști străini. În acest peisaj al sectorului hotelier local, Nordis Mamaia se anunță a fi o prezență aparte.

 

Nordis Mamaia este un proiect mixt, hotelier și rezidențial, ce reușește să facă diferența, pe litoralul românesc, în materie de arhitectură, design interior, inovații tehnologice, facilități de 5 stele și servicii ireproșabile.

 

Ușor de recunoscut datorită balcoanelor sub formă de valuri și cu fâșii de sticlă unice pentru fiecare unitate rezidențială, designul arhitectural al Nordis Mamaia are o poveste cu totul specială menită să ridice standardul la nivel de estetică urbană în zona Mamaia-Năvodari.  

 

Ce influențează percepția asupra zonei 

 

Infrastructura, atracțiile turistice, diversitatea tipurilor de clădiri care oferă unități de cazare, dar și peisagistica zonei contribuie la percepția generală a stațiunii Mamaia.

 

Interesul tot mai crescut pentru litoralul românesc din ultimii ani, a oferit opțiunea de construire într-un stil haotic, fără a se ține cont de imaginea de ansamblu a zonei respective și, mai ales, de accesibilitatea între punctele de interes.

 

Percepția turiștilor este direct influențată de esteticul zonei în care aleg să își petreacă timpul liber atât de prețios, motiv pentru care credibilitatea brandului la care aleg să se cazeze, gradul de confort, facilitățile oferite și accesibilitatea față de destinațiile de interes devin criterii importante de selecție.

 

Cu o poziționare favorabilă, în cea mai dorită și ușor accesibilă zonă de pe litoral, în nordul stațiunii Mamaia, Nordis Mamaia beneficiază de o arhitectură bine structurată, din punct de vedere al infrastructurii de rezistență, al designului și funcționalității, ceea ce ridică valoarea proiectului și, implicit, aprecierea în timp a proprietăților din proximitatea complexului.

Realizarea unui design arhitectural menit să devină o clădire statament și să ridice standardul în zonă presupune o strategie atent conturată.

 

Pentru atingerea acestui obiectiv, specialiștii Nordis Architecture au luat în considerare atât exteriorul și interiorul clădirilor, cât și arhitectura spațiilor de tranziție, unde sunt folosite soluții de peisagistică și sunt organizate zone de relaxare.

 

Atractiv, sustenabil, unic

 

Clădirile din portofoliul Nordis Group impresionează prin arhitectura și designul unice, acestea fiind elementele cheie în evaluarea achiziției unei proprietăți la Nordis Mamaia.

 

De arhitectura proiectelor este responsabil Arhitectul Bogdan Radu, Managing Partner în cadrul Nordis Architecture. Doctor în Arhitectură și asistent universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Bogdan are experiență în domeniu, acumulată în peste 16 ani.

 

El a livrat până acum trei proiecte pentru Nordis Group, unice pe piața din România: Nordis Mamaia 5*****, Nordis Sinaia 5***** și Nordis Primăverii Boutique. Bogdan Radu activează în echipa Nordis Group din octombrie 2019.

 

Odată cu venirea sa în Nordis, s-a înființat Nordis Architecture, având astfel ocazia de a implementa o nouă viziune arhitecturală, cu o influență organică, adaptată principiilor ergonomice și funcționalităților moderne.

 

„Conceptul arhitectural proiectat respectă rigorile Planului Urbanistic Zonal, ce impune un design unitar al clădirilor, dar aduce o viziune estetică diferită, cu o notă unică. Sticla curbată a balustradelor implică o lucrare cu mult mai meticuloasă și mai costisitoare decât balustradele clasice. Fiecare curbură este personalizată astfel încât să copieze perfect forma valurilor mării, așa cum este delimitată de placa de beton de la bază. Am vrut să avem o fațadă cu totul deosebită, îmbinând esteticul cu utilitatea teraselor în valuri, acolo unde orientarea spre mare și lac te îndeamnă la momente de relaxare”, explică arh. Bogdan Radu.

 

Pentru partea de siguranță și utilitate, toată construcția este gândită astfel încât să reziste testului timpului, dar și a aerului salin de la plajă.

 

„Pereții exteriori ai ansamblului Nordis Mamaia sunt placați cu neolith, un compozit de 3mm cu numeroase proprietăți: este ușor de întreținut, păstrându-și aspectul intact pe termen lung; nu se decolorează, nu are dilatări sau contracții, ceea ce reprezintă un atu, având în vedere temperaturile variate din zona Mării Negre; este un material în care nu pătrunde apa din aerul salin”, menționează directorul Nordis Architecture.

 

Solul de la mare are anumite particularități, iar o construcție de asemenea dimensiuni are nevoie de o bază solidă, pentru care s-au folosit aproximativ 240 de piloți forați, cu o lungime de 24 de metri.

 

„Pentru lucrările de la Nordis Mamaia unde terenul este nisipos și argilos pe alocuri, forarea se realizează cu protecția tubajului recuperabil și a unei teci metalice, care este extrasă pe măsură ce este turnat betonul în locul care este realizat, după ce în prealabil, a fost introdusă carcasa de armătură”, adaugă arhitectul proiectelor Nordis.

 

El este de părere că toate elementele de arhitectură transformă Nordis Mamaia în cel mai atractiv și sustenabil ansamblu de 5 stele de pe litoralul Mării Negre, pentru care calitatea se observă încă de la izolația folosită: „am izolat corpurilor de la Nordis Mamaia cu vată bazaltică, ce are proprietăți ignifuge mai mari decât în cazul altor materiale, pentru a obține izolare acustică și termică sporite; este un material natural, nepoluant și poate fi reciclat”.

 

Expresivitatea arhitecturii

 

Proiectele simbol se construiesc având la bază un mix de avantaje, iar varianta ideală de referință constă în raportarea nu doar la o locație, ci la punctele forte ale destinației în sine și mai ales, la experiența oferită.

 

În cazul de față, suntem siguri că Nordis Mamaia va deveni un reper în stațiunea Mamaia prin concept, calitatea locuirii și a facilităților și serviciilor de top, menite să atragă turiști și clienți pe tot parcursul anului.

 

Expresivitatea arhitecturii constă în a transmite cu ușurință specificul activităților ansamblului, îmbinând experiența turistică și confortul de locuire, ce activează dorința de recurență.

 

Nota dominantă a designului exterior constituie un element recognoscibil, ușor de asociat cu elementele specific marine, ce întrepătrunde atracția față de mare cu cea față de esteticul ansamblului Nordis Mamaia.

 

În conceperea designului fațadelor Nordis Mamaia s-a ținut cont de influența formelor asupra celor care le admiră, liniile ce imită valurile oferind senzația de mișcare, de acțiune.

 

Armonizarea componentelor de design poate exercita o influență psihosociologică pozitivă asupra turiștilor, influențând percepția acestora, dar mai ales comportamentul lor.

 

Proiectat ca un resort în care divizia hotelieră și cea rezidențială sunt completate de o serie de facilități de top, ansamblul devine o zonă turistică de sine stătătoare – Nordis City – având integrate în ansamblu toate serviciile necesare petrecerii vacanțelor de 5 stele.

 

În vara acestui an – 2022 – Nordis Mamaia începe livrarea primelor 1.000 de unități în divizia hotelieră și cea rezidențială, iar în prezent, poate fi vizitat hotelul, acolo unde au finalizarea se apropie cu pași repezi.

 

Lobby-ul hotelului a fost inaugurat în iulie 2021, reușind încă de la lansare să impresioneze toți vizitatorii interesați de a investi în proiectul Nordis Mamaia.

 

Zona de Lobby a fost amenajată într-un stil eclectic contemporan și special gândită pentru a servi multiplelor nevoi ale turiștilor și proprietarilor.

Mixul de arhitectură și design de interior conferă un ambient elegant, premium, care incită la a descoperi mai mult încă de la primii pași în interiorul ansamblului.

 

Nordis Mamaia este singurul ansamblu de 5 stele cu deschidere atât spre mare, dar și spre lac, cu invitație deschisă de a admira marea la răsărit și lacul la apus.

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0