fbpx

Nostalgia verii: Zumma, Mamaia

AMENAJARE DE INTERIOR: Corvin Cristian Studio TEXT: Manuela Zipiși FOTO: Corvin Cristian, courtesy of Zumma

Mamaia ne-a surprins în această vară cu o invitație sub semnul unui design și unui meniu fresh intitulată Zumma. Noul restaurant de la malul mării îmbie la un platou pescăresc în contextul unui design de interior semnat Corvin Cristian Studio, care mizează pe materiale și combinații de texturi naturale pentru a contura o oază de gurmandă relaxare.

La Mamaia, cu vedere la plajă și la Marea Neagră, s-a deschis recent restaurantul Zumma, care nu numai că invită la descoperirea unui meniu pentru toate gusturile, inspirat din bucătăria locului, dar și din cea de peste alte mări, ci și la experimentarea unui ambient care evocă, prin materiale și soluții, aerul marin și relaxarea. Echipa Corvin Cristian Studio (Corvin Cristian, Șerban Roșca, Petru Laluț) a imaginat într-un generos spațiu cu supantă un scenariu care îi face pe oaspeții Zumma să se bucure vizual de întreaga dinamică a locului de la aproape orice masă ar aștepta un long drink. În centrul restaurantului, barul și scara devin coloana vertebrală a spațiului, după cum placajul curbat este laitmotivul ce învăluie restaurantul, ondulându-se în spiritul valurilor în diferite posturi: balustradă, paravan despărțitor, structură a barului sau placaj parietal.

După primele sorbiri din băutura fresh comandată, și după ce v-ați așezat confortabil pe unul dintre scaunele Thonet realizate tot din placaj curbat ori pe una dintre banchetele care se asortează cu albastrul marin, e imposibil să nu ridicați privirea. Tavanul este acoperit cu cercuri de placaj care devin, grație țesăturii de bambus, adevărate site, oferind ritm și geometrie. Materialele se înscriu în sfera unui natural și a unei serenități ce evocă exact acel cadru răcoritor unde ne adăpostim vara: bambusului i se alătură placarea pardoselii cu terrazzo alb cu pete de culoare, care urcă și pe pereți, în timp ce stâlpii au fost înveliți cu gresie deschisă la culoare, specifică Dobrogei.

Ușile bucătăriei sunt rotunde, rămânând în registrul marin și, dacă tot am ajuns aici, vom spune că în meniu există o ofertă serioasă de pește din Marea Neagră (crap, somn, hamsie etc.), dar și de scoici – restaurantul colaborând cu pescării și scafandrii locali. Acestora li se alătură preparate din bucătăria italiană și nu numai (paste, pizza, salate etc.) și o listă mai mult decât generoasă de vinuri locale, completate de cele italienești ori franțuzești și de cocktailuri. Fiind o poveste de familie, Zumma își propune să ofere în cadrul cool și relaxant portretizat mai sus un meniu generos care să aducă nu numai satisfacția de a fi mâncat bine, ci să genereze și emoție.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0