fbpx

Noul album igloobest: cele mai frumoase case din România

Seria Case din România rămâne printre preferatele noastre, dar și ale cititorilor. Din mai multe motive – unele misterioase, altele (doar) serioase. Din asamblarea unui scurt istoric matematic reiese că a ajuns la volumul al 11-lea, că prezintă o selecție de 13 case, iar toate astea în anul în care împlinim 20 de ani! În plus, e chiar seria prin care am inițiat colecția noastră emblematică igloobest. Adică tot ce găsim mai bun și mai interesant, într-un anumit moment, în interiorul unui anumit program arhitectural.

Dincolo însă de magia aleatorie a numerelor, rămâne relevanța acestui demers în peisajul publicistic de profil de la noi. Selecția aparține în exclusivitate redacției igloo și privilegiază în mod asumat expresiile arhitecturale contemporane, produsele timpului prezent și calitatea spațiilor rezultate. Problematizările de actualitate sunt și ele pe lista noastră de criterii, la fel și talentul arhitecților, fără a neglija vreo clipă calitatea fotografiilor ce oglindesc aceste proiecte.

2021 propune așadar o selecție de 13 proiecte de locuințe finalizate în ultimii ani. Ca de fiecare dată, nu ne-am limitat la căutări strict formale – căci o casă nu e (sau nu ar trebui să fie) o simplă compoziție de materiale și volume –, ci am țintit și spre o anume expresivitate ce aparține doar limbajului arhitectural și se articulează cel mai vizibil în crearea unui spațiu fundamental uman, fundamental intim – casa în care locuim și care, în mod ideal, reflectă ceva semnificativ din ceea ce suntem.

OFERTĂ DE LANSARE

UPDATE: Câștigătorul lămpii Roxxane Fly oferite de Häfele România este Cristian Oara din București.
Felicitări și mulțumiri tuturor celor care ne citesc!

Și ca întotdeauna la igloo, bucuria unei noi apariții editoriale e dublată de o surpriză. Iar de data asta venim cu două vești bune pentru toți cei care comandă albumul Case din România. Selecție 2021 până în 18 octombrie:
  • ai 15% reducere folosind codul HAFELE
  • poți câștiga, prin tragere la sorți, un corp de iluminat portabil, modern și performant, oferit tot de prietenii de la Häfele ca să te bucuri oriunde de lumina potrivită activităților tale

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/case-din-romania-selectie-2021/”]comandă albumul[/button]

5HOME_7

roxanne fly 2

Compact, ușor, versatil și cu o puternică performanță de iluminare, Roxxane Fly a fost primul membru al familiei de corpuri de iluminat Nimbus fără cablu, cu LED-uri de ultimă generație, care a schimbat modul convențional în care manipulăm lumina și a prezentat o nouă soluție ultraportabilă pentru iluminat. Cu un flux luminos de 400 de lumeni, o cifră impresionantă pentru un corp de iluminat atât de compact, alimentat cu acumulator, cele 36 de LED-uri integrate în dispozitiv generează o lumină confortabilă și caldă, cu un indice excelent de redare a culorii (CRI>90). În plus, datorită bazei magnetice și antiaderente, lampa poate fi fixată pe suprafețe metalice în orice poziție, furnizând lumina la intensitatea selectată de tine.

SUMAR

Atât S-a Putut – Atelier de Arhitectură & Oblic Studio | Casă la malul mării
Artline / arh. Radu Teacă & Andrei Teacă | Locuri și cotloane
Phenomena Laboratory | Vila Argo
Studio 1408 | Transparent și opac
Lama Arhitectura | Casa cu copac
Graphic Industrial | Locuință pe str. Dărmănești
ADNBA | Un fals monolit
Atelier MASS | O formulă de efect. Casa C
Centerpoint | Casa CT
Phenomena Laboratory | Interpretare și locuire plastică
Fabrica de Arhitectură | Casa M
Manopera Architecture | Casa din lemn
Studio3Plus | În spirit interbelic

Casa cu copac, Lama Arhitectura

Casa cu copac, Lama Arhitectura

Casa Oxford, Phenomena Laboratory

Casa Oxford, Phenomena Laboratory

Casa CT, Centerpoint

Casa CT, Centerpoint

În spirit interbelic, Studio3Plus

În spirit interbelic, Studio3Plus

Casă la malul mării, Atât S-a Putut – Atelier de Arhitectură & Oblic Studio

Casă la malul mării, Atât S-a Putut – Atelier de Arhitectură & Oblic Studio

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/case-din-romania-selectie-2021/”]comandă albumul[/button]

Câștigătorul lămpii va fi anunțat online în 19 octombrie, în urma extragerii prin random.org.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0