fbpx

Noul igloo #189 explorează arhitectura contemporană din China

  • DOSARUL privește direct în miezul Asiei. Arhitectura contemporană din China povestește mult despre lumea de azi, de dinăuntru și din afara țării cu o populație de 1.418.870.726. Infinitatea și textura ei fină sau mărimea hiperbolică în favoarea restrângerii și densificării sensului sunt subiectele care ne-au preocupat în configurarea conținutului: Álvaro Siza și Carlos Castanheira construiesc spectaculosul Muzeu al Colecției Chineze de Design Bauhaus; la Shanghai, Muzeul de Artă Modernă face apel la memoria industrială spre a inova urbanistic; la Beijing, un shopping mall și reconversia lui într-un pol cultural și creativ la scara orașului; o fostă moară de zahăr se transformă în hotel, iar pe faleză, casa unui căpitan de navă primește noi perspective.

132-133

142-143

156-157

  • PROIECTELE conglomerează cele mai reușite arhitecturi realizate recent în România: un imobil de birouri care desenează sugestiv un munte, o clădire de locuințe colective ludică și heteroclită, o extindere de casă cu respirație spațială. Acestor programe și clădiri noi li se alătură două amenajări de birouri pentru aceeași coorporație în două orașe, cu un design ce privilegiază materialele naturale, o amenajare vibrantă de bar & restaurant, alta de locuință, unde lumina joacă rol principal, și una de showroom. Nu lipsesc nici exemplele de bună practică din domeniul restaurărilor: Biserica din Sic, jud. Cluj, ce păstrează deopotrivă elemente romanice și gotice.
72-73
76-77
90-91
  • AGENDA cartografiază cu entuziasm și ochi curios proiecte și inițiative inedite ale momentului: Seed House, un concept românesc de casă modulară de vacanță, prietenoasă cu mediul și deschisă către o întreagă posibilă comunitate; o privire proaspătă către Bauhaus 100; un interviu în exclusivitate cu arh. Carlos Castanheira, recunoscut pentru felul inovator în care folosește lemnul în proiectele sale.

24-25

20-21

  • CITY PLUS pătrunde în spațiile de interacțiune și socializare din metropolele Chinei contemporane, atât de necesare într-un mediu urban care se extinde masiv: descoperim un parc civic din Hefei, unul dintre primele orașe-grădină din China; un spațiu imersiv și fantezist gândit într-o zonă comercială din Shanghai; o piață publică ce reinventează volumetrii și propune noi forme de interacțiune.

36-37

  • TRAVEL DESIGN-ul ne surprinde cu prospețimea a trei spații din îndepărtata China, care pot deveni oricând o destinație: Xinzhai Coffee Manor, Tsingpu Tulou Retreat și RAC bar & Coffee

172-173

  • DESIGNUL românesc e de-adevăratelea bio, eco și green. Fie că pleacă de la pasiunea de a concilia flori și frunze cu spațiul arhitectural, oameni și plante, sau de la reconsiderarea contenitoarelor pentru lucruri foarte perisabile, Bloom Bloom, CRESC și Biodeck sunt 3 studiouri de design responsabile față de lumea în care trăim și sensibile la natură.

180-181

188-189

  • În EDITORIAL, arh. Liviu Ianăși încearcă să explice uimitoarea dezvoltare urbană a Chinei ultimului secol, dar și contradicțiile inerente (sau aparente) ale unei societăți prinse între două lumi, între două istorii, între teritorialitatea milenară și dinamica inovației de azi.

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-189-apr-mai-2019/”]comandă igloo 189[/button]

igloo_189-shop

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.igloo.ro/produs/igloo-special-189-apr-mai-2019/”]vezi și igloo special[/button]

_IGLOOJOI__

Revista igloo se găsește, de asemenea, și în librăriile Cărturești și în rețeaua Inmedio.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0