fbpx

Noul igloo #207: arhitectură, urbanism, mobilitate și o bicicletă cadou de la Zmeu Bicle

Când vorbim despre oraș, ne referim implicit și la mobilitate, la proprietățile sale adaptabile, la capacitatea de a răspunde în mod constant cerințelor de multiple facturi, dar și la conexiuni și configurații diverse. Am ilustrat așadar, în DOSARUL numărului #igloo207, o mică cercetare a instanțelor mobilității urbane contemporane, prin proiecte care descriu noi formule de dinamizare și configurare a orașului. Dar, ca întotdeauna, întreg sumarul promite o lectură substanțială.

OFERTĂ DE PRIMĂVARĂ

 

UPDATE: În urma extragerii realizate prin random.org, câștigătoarea bicicletei de oraș de la Zmeu Bicle este Ana Iacob, din București. Felicitări! 🙂

 

Dincolo însă de vorbe și povești despre mobilitate, ne-am gândit să trecem la fapte. Așa că noul igloo îți poate aduce cadou o bicicletă de oraș de la Zmeu Bicle, fiabilă, ușor manevrabilă mai ales la viteze mici și medii recomandate pentru pedalări urbane relaxate, cu un aspect elegant, vintage.

 

Comandă #igloo207 în perioada 5-22 mai și vara asta s-ar putea ca orașul să se vadă altfel de pe două roți.

 

În plus, în aceeași perioadă, cititorii igloo beneficiază de o reducere de 15% cu codul IGLOO15 la orice achiziție din categoriile service, piese, accesorii, echipament din shopul Zmeu Bicle. 

Zmeu Bicle cu 7 vieți s-a pus pe roți în 2020, având, însă, în spate, o experiență de pedalare de peste 30 de ani. Magazinul e specializat în mountain bike-uri pentru XC, TRAIL, AM și Enduro (marca Drossiger produsă în Germania) și biciclete elegante citadine (Devron și DHS fabricate în România), precum și în biciclete pentru zmeii mici. Zmeul susține protecția mediului în toate formele ei, de la respectul naturii de pe traseu la dorința de a prelungi cât mai mult viața bicicletei. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul https://www.zmeu-bicle.ro/. 

 

Extragerea se va realiza prin random.org și îi va include pe toți cei care au comandat online igloo #207 în perioada 5-22 mai. Câștigătorul va fi anunțat public luni, 23 mai.

DIN SUMARUL NOULUI NUMĂR

 

Rubrica „Proiecte din România” ilustrate în acest număr se distinge prin ampla diversitate arhitecturală: scări, funcțiuni și abordări diferite. Vorbim aici despre mult așteptatul Stadion Steaua proiectat de Graphic Studio, de One Tower de X Architecture & Engineering Consult, de Loft Green Apartments al arh. Maxim Calujac, dar și de arhitectură de interior, cu detalii sensibile, precum M7, un penthouse inteligent de Vinklu, amenajarea sediului KPMG de Studio Cristian Corvin sau amenajarea magazinului Irina Schrotter de Elena Viziteu. Tot aici vă dezvăluim și un remarcabil exemplu de restaurare, Baia Populară din Sibiu.

Rubrica „Femei în arhitectură” găzduiește un amplu interviu cu Raluca Șoaita, o prezență-cheie în arhitectura medicală românească.

Dosarul, dedicat formelor contemporane de mobilitate și modului în care modelează ele orașele și viața noastră în mișcare, conține și un interviu în exclusivitate cu David Sim, autorul bestsellerului Soft City.

Rubrica „Proiecte internaționale” se conturează printr-o serie de trei lucrări de arhitectură pe care le considerăm referențiale: Tanzhaus Zürich Cultural Center de Estudio Barozzi Veiga, Neue Nationalgalerie de Studio David Chipperfield Berlin și Geo and Environmental Centre de KAAN Architecten, nominalizat la premiile Mies van der Rohe în 2022.

Rubrica #sustenabilitate propune un profil Francis Kéré, de curând laureatul Premiului Pritzker pentru Arhitectură 2022.

 

Pe plan local-cultural, la Agendă, Marius Chivu scrie despre câteva note ale călătorilor străini în Țările Române, în sec. XIX, iar Deniz Otay dedică un subtil eseu expoziției lui Șerban Savu de la MNAC.


Ca întotdeauna, #degustbun a ales tot ce-i mai îmbietor acum în materie de savori, călătorii, descoperiri: noul magazin Ototo; BarnHaus, o veche gospodărie săsească care a prins un nou suflu și-și așteaptă oaspeții; o grădină cu ierburi și arome; evadare norvegiană: o casă pe roți sau un exemplu de locuire temporară sustenabilă.

 

Dar cum zicem mereu, cel mai plăcut și dens mod de a citi igloo (și nu numai) rămâne încă, probabil, pe hârtie. Ce-ai zice și de un abonament? 🙂 Susții nișa jurnalismului de arhitectură, la costuri cu 30% reduse.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0