fbpx

Noul igloo 212 despre inteligența arhitecturală: ce, cum și încotro

Ce transformări implică utilizarea inteligenței artificiale în arhitectură? Care mai e, în acest context, rolul arhitectului? În mod inevitabil, vom folosi această resursă din ce în ce mai aplicat în practică – un instrument valoros, controversat, pe care l-am numit inteligență arhitecturală. Noul număr al revistei igloo propune o dezbatere complexă, de maximă actualitate deontologică, care a stârnit recent cele mai extinse și controversate discuții: Inteligența arhitecturală – ce, cum și încotro. 

 

Pentru a înțelege rolul algoritmilor în construcția culturii noastre, dar și saltul paradigmatic și transformator al sistemelor computaționale în remodelarea domeniului arhitecturii, am conturat un Dosar consistent, în care o serie de arhitecți, teoreticieni și filosofi cu activitate și poziții teoretice cunoscute, precum Neil Leach, Matias del Campo, Daniel Bolojan, Carlos Navarro și George Guida, Constantin Vică, Bogdan Zaha și Claudiu Bârsan, invitați de SHARE Architects și Andreea Robu-Movilă, analizează și evidențiază un spectru larg de teme și teritorii: problemele agentului creativ, ale autonomiei și imaginației algoritmice, a culturii mașinii și eticii IA. 

 

igloo 212 este despre noile direcții de cercetare și practică în domeniul inteligenței arhitecturale, despre inovație, tehnologie și un întreg univers care operează la interfața dintre tehnologiile digitale avansate și mediul construit. 

 

Ofertă de primăvară: Avem și o mică surpriză pentru a întâmpina primăvara împreună. Primii 30 dintre voi care comandă revista, vor primi din partea noastră x Ideal Standard un Mărțișor dulce: o cutie cu praline premium din ciocolată belgiană.

Și doar cât să stârnim curiozitatea, haideți să aruncăm un ochi asupra numărului curent:

 

La rubrica Proiecte din România veți fi încântați de șarmul unui proiect contemporan coordonat de arhitecta Eliza Yokina, un spațiu ce glisează armonios între diferite stiluri și detalii arhitecturale, sensibil adaptate unei locuiri urbane. Veți descoperi că luxul poate fi reinterpretat într-o amenajare fusion cu accente jucăușe, un proiect de Pure-Mess Design. În timp ce Proiectele internaționale aduc în prim-plan amenajări care vă vor surprinde: să luăm exemplul monumentalității discrete a unei vile în vecinătatea Chișinăului de Calujac Architecture o casă care se deschide către universul propriei grădini, într-o orizontalitate fermă și diafană.

 

Rubrica Sustenabil vă va face să meditați asupra filosofiei reciclării, reutilizării și a reducerii risipei într-o conversație deschisă și realistă despre ce (mai) înseamnă sustenabilitatea în fashion-ul românesc cu arhitecta Ana Dinuță, creatoare a brandului Common Parts. Sau cum ne putem imagina și crea cabane futuriste smart care să funcționeze ca un adevărat plugin de ecologie – un proiect Urban Farm Pod

 

DeGustBun propune, ca întotdeauna, o călătorie captivantă pe teritoriul a tot ce este mai frumos și bun de văzut, gustat și hoinărit. Despre ALTRNTV shop opțiunea cu adevărat sustenabilă din centrul Bucureștiului, universul gastronomic al deserturilor fine la Ohlala pâtisserie, despre povestea seriei „Bucătăria hoinără” văzută prin lentila lui Răzvan Voiculescu, un fotograf-flâneur care surprinde în imagini bucătării străvechi din mai multe zone ale țării, dar și despre multe altele, în noul igloo. 

 

*Livrarea revistei se va face începând cu data de 28.02.2023. 

Dar cum zicem mereu, cel mai plăcut și dens mod de a citi igloo (și nu numai) rămâne încă, probabil, pe hârtie. Ce-ai zice și de un abonament? 🙂 Susții nișa jurnalismului de arhitectură, la costuri cu 30% reduse. 

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0