fbpx

Nuka – bistro, soul, wine

Cel mai nou local deschis în Cluj-Napoca, Nuka este un bistro aparte situat în incinta unei clădiri istorice cu o vechime de câteva sute de ani, amplasată în centrul oraşului. Amenajarea şi-a propus să reinventeze originile acestui spaţiu, făcând apel la un concept inspirat din stilul clasic franţuzesc; acestuia i-au fost adăugate accente contemporane menite să creeze contrast, alternanţă şi diversitate.

Text: Sabin Bors
Foto: Dacian Groza

Cei aproximativ 150 mp se împart în două camere care comunică între ele şi au acces separat din stradă, însă elementele de design reuşesc să păstreze un ansamblu unitar. Scaunele Tolix, canapelele şi fotoliile cu tapiţerie din pânză de in, mobilierul de bar din lemn vechi sau mesele cu blat din lemn vechi cu picior de fontă construiesc o atmosferă intimă, romantică şi totodată familiară.

Unul dintre elementele esenţiale ale amenajării îl constituie păstrarea pereţilor din piatră, decizie completată printr-o serie de materiale „patinate” ce par să reînvie în atmosfera unui alt timp.

Cărămida naturală, lemnul vechi şi pardoseala din lut ars induc senzaţia de intimitate; utilizarea fontei, alamei şi a fierului impune o notă discretă de siguranţă, soliditate şi rafinament; iar elementele decorative vintage imprimă spaţiului o dimensiune memorială, aducând în prim-plan elemente uitate de decor, ce ne spun poveşti, clădind totodată o identitate puternică.

Armonia întregului spaţiu este susţinută prin dalele din teracotă, dialogul lemnului cu fierul, dar şi prin culorile calde, naturale care creează un sentiment de relaxare. Accentele contemporane la nivel de culoare şi mobilier reprezintă tocmai acele elemente care accentuează specificul locului.

Adresa: Piaţa Unirii 16, Cluj-Napoca

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0