fbpx

Numai din sticlă

Foster + Partners inaugurează un Applestore în Chicago

Pe malul râului Chicago, la intersecția cu Michigan Avenue, pe o cascadă de trepte care se deschid generos spre apă, Foster + Partners a conceput Apple Michigan Avenue, o clădire incredibil de transparentă, aproape numai un acoperiș plat și ultramodern. Această intervenție arhitecturală, care pare construită numai din sticlă, recurge la înalta tehnologie în construcții și dizolvă limitele dintre interior și exterior.

Echipa de proiect condusă de Sir Jonathan Ive – Apple chief design officer împreună cu Angela Ahrendts – senior vice president, Retail and Online Stores alături de proiectanții de la Foster + Partners au inaugurat în această toamnă o nouă platformă dedicată performanței, care își propune să redefinească legătura între oraș și râu.

Sir Jonathan Ive afirmă „Apple Michigan Avenue este despre suprimarea limitelor între înăuntru și afară, reactivând legături importante în oraș. Unește piața zonei istorice a orașului care a fost până acum separată de malul apei, oferind comunității Chicago o nouă arenă dinamică ce curge, se desface lin și se deschide ușor spre râu.”

Credem fundamental într-o viață urbană adevărată, creând spații de întâlnire, conectând oamenii într-un mod analog într-o lume digital în creștere. Apple Michigan Avenue conține această idee în structura și materialitatea sa ai căror pereți de sticlă se dizolvă în fundalul pieței, lăsând vizibil singurul element al clădirii – acoperișul flotant din fibră de carbon.” (Stefan Behling, Head of Studio, Foster + Partners)

Arhitecți: Foster + Partners

Adresă: 401 Michigan Avenue, Chicago, IL, United States

Suprafață: 20.000 mp

Anul finalizării: 2017

Fotografii: Nigel Young

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0