fbpx

O experienţă muzicală unică: ROOTS REVIVAL ROMANIA

Şapte muzicieni din şapte ţări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viaţă unui proiect inedit, în care muzica tradiţională şi jazzul se îmbină într-o armonie perfectă. Turneul Roots Revival Romania 2014 se va desfăşura între 25 februarie şi 1 martie în Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara şi Bucureşti, biletele fiind disponibile în reţeaua bilete.ro.

Ce înseamnă Roots Revival Romania? Înlăturarea tuturor prejudecăţilor legate de muzica tradiţională prin oferirea unei noi perspective asupra lumilor sonore provenite din spaţiul străvechi folcloric. După cum o spune şi titlul, Roots Revival Romania ne invită să ne redescoperim rădăcinile culturale prin accesarea tradiţiilor care ne definesc.

Primul proiect Roots Revival Romania a avut loc în 2013 şi a reunit muzicieni din diferite ţări, într-o tabără de creaţie din Maramureş. Timp de o săptămână, artiştii au creat spectacolul din temelii, prezentându-l apoi la Cimitirul Vesel de la Săpânţa, dar şi la Sala Radio din Capitală, cu un succes extraordinar.

În 2014, Roots Revival Romania capătă o nouă dimensiune, cea a unui turneu în patru oraşe. Spontaneitatea şi improvizaţia sunt cuvinte-cheie ale proiectului, muzicienii dorind să îmbine tradiţiile şi experienţele lor artistice personale cu muzicile româneşti de provenienţă folclorică. „Frumuseţea unui astfel de demers muzical constă în faptul că nu ştii de la început către ce te îndrepţi. Ai o bază sonoră de la care porneşti, iar apoi fiecare aduce în proiect parte din sufletul său. Toţi cei şapte muzicieni vor veni din diverse colţuri ale lumii la Bucureşti, cu o săptămână înainte de începerea turneului şi vor crea spectacolul de la zero.” spune Mehdi Aminian, iniţiatorul şi coordonatorul proiectului.

Artişti pasionaţi în egală măsură de tradiţie şi inovaţie vor conduce publicul într-o călătorie jazzistică de excepţie, către inima folclorului românesc: Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Mădaş din România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară), Ruven Ruppik din Germania (percuţie) şi Akash Bhatt din India (percuţie). Turneul are loc în perioada dintre Sărbătoarea de Dragobete şi cea de Mărţişor, cei şapte muzicieni vizitând oraşele Braşov (25 februarie, Sala „Patria” a Filarmonicii), Cluj-Napoca (26 februarie, Casa Studenţilor), Timişoara (27 februarie, Sala „Capitol” a Filarmonicii) şi Bucureşti (1 martie, Sala Radio).

Partenerul proiectului este Sensiblu.

Mai multe informaţii vă stau la dispoziţie pe pagina de Facebook a turneului: www.facebook.com/RootsRevivalRomania, iar biletele sunt deja disponibile începând din data de 22 ianuarie pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi magazinele Germanos.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0