fbpx

O locuință renovată convingător

Renovarea locuinței situate într-un imobil din Madrid reconsideră împărțirea apartamentului în două zone: servante și servite. Primele sunt dezvoltate în zona profundă a casei, profitând de un iluminat excelent și de ventilație naturală prin terasele interioare ale clădirii. Singura cameră configurată cu mobilier este situată de-a lungul fațadei principale și are o vecinătate specială: cea mai importantă galerie de artă de secol XVIII din Madrid. Vis-a-vis-ul obligă, determină și organizează spațial.

Intervenția operată de arhitectul Jesús Aparicio Guisado dorește să pună în valoare numeroasele elemente existente ale apartamentului, care sunt abordate ca resursă în proiectul de remodelare interioară: un spațiu total principal, o înălțime liberă generoasă și constantă și structura din beton armat a grinzilor și stâlpilor.

Remodelarea apartamentului a accentuat proximitatea și prezența muzeului în interiorul apartamentului privilegind-o ca pe o comomoară.Menținerea înălțimii maxime a tavanului relevă și structura. Ca fundal neutru al acestei scene domestice, apartamentul a fost acoperit de o pardoseală din lemn de stejar alb.

Renovarea aduce înapoi, în centrul orașului Madrid, un apartament oximoronic, păstrându-i și îmbogățindu-i frumusetea inițială. Alcătuit din două camere principale opuse: o cameră de zi cu vedere spre muzeul de artă și o bucătărie luminoasă care profită de un luminator existent și golurile preexistente, partiul arhitectural nou-propus are calitatea de a configura spațiile inteligent.

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0