fbpx

O nouă Casă Activă a fost inaugurată la Paris

Maison Air et Lumiére, inaugurată în această lună la Paris, este cea de-a şasea Casă Activă, parte a experimentului Model Home 2020 dezvoltat de către Grupul VELUX. Clădirea încheie astfel proiectul iniţiat de către compania daneză cu scopul de a dezvolta şi promova un model de arhitectură durabilă.

O nouă Casă Activă a fost inaugurată la Paris

În Europa, 40% din consumul total de energie este generat de către clădiri. Pentru a reduce emisiile de CO2 şi consumul energetic, era nevoie de o alternativă viabilă în construcţii şi arhitectură care să respecte şi să valorifice mediul natural şi resursele sale. Proiectul Model Home 2020 propune utilizarea luminii naturale ca sursă de energie şi iluminat. Astfel, s-au dezvoltat, construit şi analizat şase case diferite în cinci ţări europene, fiecare urmând propria abordare durabilă a modului de construire şi locuire.

O nouă Casă Activă a fost inaugurată la Paris

Caracteristica unică a casei care încheie proiectul constă în utilizarea inteligentă a acoperişului în pantă, creat să îmbine confortul locuitorilor cu eficienţa energetică a clădirii. Acesta are o varietate de înclinaţii, alese şi calculate pentru a optimiza randamentul panourilor solare şi al celor fotovoltaice. Astfel, acoperişul Maison Air et Lumiére se comportă ca o a cincea faţadă activă a clădirii, reglând climatul interior şi optimizând accesul luminii naturale şi al aerului. Deoarece utilizează energie regenerabilă, Maison et Air Lumiére nu emite CO2 şi produce mai multă energie decât consumă. În plus, casa se bazează pe un concept arhitectural modular al acoperşiului. Acesta permite ca fiecare construcţie să fie adaptată în funcţie de nevoile şi posibilităţile financiare ale ocupanţilor, de zona geografică, de climă şi de mediu (urban sau rural), păstrând aceeaşi eficienţă energetică şi confort.

O nouă Casă Activă a fost inaugurată la Paris

Mai multe informaţii, pe pagina de internet: www.activehouse.info

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0