fbpx

O oază misterioasă: Berber Lodge, Maroc

ARHITECTURĂ: Studio Ko TEXT: Manuela Zipişi FOTO: courtesy of Berber Lodge

Marocul este o călătorie fascinantă pe care cine nu a făcut-o încă e cazul să afle că nu ar trebui să o rateze. Că designerul de interior Romain Michel Meniere s-a îndrăgostit de un sat marocan aflat la 25 de kilometri distanță de Marrakech, la poalele munților Atlas, nu este de mirare. Li s-a întâmplat și altora, unul dintre cele mai faimoase exemple fiind Yves Saint Laurent, care amenaja și făcea să strălucească ceea ce astăzi putem vedea la Jardin Majorelle și Musée Pierre Bergé.
Oumnas este numele micului sat berber unde Romain Michel Meniere a închegat în spirit comunitar o oază retreat a cărei adresă exactă nu i se dezvăluie călătorului decât în ultimă instanță, de dragul experienței. Inspirat de arhitectura berberă, Romain a făcut echipă cu prietenii săi, arhitecții de la Studio KO, Karl Fournier și Olivier Marty, și cu designerul peisagist Arnaud Casaus, pentru a contura Berber Lodge în cele două hectare ale unei grădini de măslini.
 
Toate materialele și esențele locului s-au prins în hora alcătuirii: eucaliptul, cedrul și bambusul au fost folosite în cazul plafonului, iar pereții argiloși sunt cei ai inconfundabilului pământ marocan, care se continuă și în plăcile de teracotta făcute cu ajutorul unui meșter local dintr-un sat vecin. La interior, versatilitatea calmă a pieselor tradiționale (covoare, țesături, tăbliile de pat din ratan) e completată de o colecție personală de obiecte de mobilier de secol XX.
 
Oaza continuă inspirat la exterior prin piscina grădinii înconjurată protector de măslini. În spirit comunitar, mare parte din meniul de la Berber Lodge, preponderent marocan cu accente mediteraneene, se bazează pe ingrediente din propria grădină, la care se adaugă, la capitolul licori, spre exemplu, vinuri organice din regiunea Val D’Argan (Essaouira). La Berber Lodge timpul pare a se dilata în voie în jurul unui ceai marocan cu frunze proaspete de mentă.
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0