fbpx

O plimbare cu noua Mazda CX-60: armonie, natură și design

Recent, echipa de arhitecți igloo a ieșit cu noua Mazda CX-60 la o plimbare în miezul naturii, la o herghelie, și nu întâmplător a ales locul acesta. Senzația pe care ne-a lăsat-o a fost incredibil de puternică, tactilă, imediată. Dinamica dintre agilitate și lejeritate, încordare și relaxare, pe care am resimțit-o conducând mașina, ne-a dus cu gândul la unul dintre elementele fundamentale ale filozofiei Mazda: Jinba Ittai, adică acea simbioză dintre cal și călăreț, al conectării tactile și totale dintre cele două părți inspirată din tradiția japoneză. 

Astfel, Jinba Ittai a devenit pentru Mazda, pe bună dreptate, filosofie, măiestrie și tehnică.

 

Sentimentul de a conduce Mazda CX-60 țintește către aceeași coeziune dintre cal-călăreț, unde mașina și cel care o conduce devin corp comun, armonie. Experiența șofatului s-a transformat într-un scop în sine, un resort interior devenit posibilitate, mișcare, sincronicitate.

 

Mazda și-a optimizat cu noul model fiecare punct de rezistență al pârghiilor sale pentru fiecare poziție, menținând senzația de conexiune în perfectă sincronizare cu corpul șoferului. Astfel, cele mai mici atingeri, exerciții sau mișcări mențin acel sentiment dorit de unitate.

Un alt aspect care ne-a impresionat a fost tranziția ușoară a motorizării spre sistemul hibrid plug-in, care pe lângă economia de combustibil și autonomia de deplasare, oferă pur și simplu o senzație de lejeritate la care se adaugă siguranța și confortul. Și nu doar starea aceea de relaxare imediată, că te afli într-o mașină puternică și sigură, ci, mai important, liniștea pe care ți-o oferă condusul unei mașini cu impact scăzut asupra a ceea ce te înconjoară. În ceea ce privește suspensiile, acestea s-au dovedit decent de confortabile ținând seama de drumurile înnămolite pe care le-am încercat.

Pe noi ne-a convins, este cu siguranță o mașină cu un raport echitabil între design și tehnică, siguranță și consum, pretabilă oricând atât tatonărilor din oraș, cât și drumului întins.

 

Cel mai simplu sfat pe care îl putem oferi este să cereți un test drive, ca să nu mai povestim senzații ce trebuie trăite pe viu.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0