fbpx

O școală a școlilor

O școală a școlilor / în orig. Okullar Okulu / engl. A School of Schools

A patra ediție a Bienalei de Design de la Istanbul mai are o săptămână de înscrieri. detalii la: http://aschoolofschools.iksv.org

În anul 2018, a patra Bienală de Design de la Istanbul va încerca să consolideze moștenirea edițiilor anterioare și să reinventeze formatul bienal într-o platformă productivă bazată pe procese de cercetare, experimentare și esențial învățare.

Curatorul principal, Jan Boelen, care îi are alături pe Vera Sacchetti – curator asociat și Nadine Botha – curator asistent au dechis call-ul pentru toți artiștii care doresc să participe sub tema „O școală a școlilor”. Această linie generală este declinată în opt subteme: Măsuri și Hărți, Timp și Atenție, Mediteranean și Migrație, Dezastre și Cutremure, Mâncare și Obiceiuri, Modele și Ritm, Monede și Capital, Părți și Nișe (buzunare).

Sunt așteptați designeri, arhitecți, cercetători, ingineri, chefi, artizani, activiști și oricine este interesat să participe.

Data limită de încriere este 15 decembrie 2017.

Desfășurându-se între 22 septembrie și 4 noiembrie 2018, Școala Școlilor (în orig. Schools of Schools) se va manifesta ca o bienală multi-platformă care folosește, testează și revizuiește o varietate de strategii educaționale pentru a reflecta asupra rolului designului, cunoștințelor și legăturii globale în Istanbulul contemporan și în afara acestuia.

Bienala va extinde spațiul și timpul evenimentului de design propriu-zis, manifestându-se ca un program flexibil, de lungă durată, care răspunde la accelerarea globală, generând metodologii alternative, rezultate specifice și noi forme de design și educație.

Împărțită într-un apel pentru „școli” și un apel pentru „cursanți”, invitația de participare este dublu dechisă.

Formatul unei școli este deschis la interpretare – de la o clasă cu ore sau un tutorial, la o rețea online sau chiar la o universitate alternativă; de la observarea in situ și de la alte metodologii, la școlile critice de gândire. Învățătorii sunt oricine dintre aceia care ar dori să participe la o școală și pot demonstra o deschidere spre descoperire și transformare, indiferent de experiență, formație sau expertiză. Bienala se va strădui să abordeze chestiuni de susținere financiară și alte probleme de accesibilitate, dar încurajează inventivitatea.

Atât elevii, în sens de cursanți sau oameni dispuși să învețe, cât și școlile sunt rugați să-și conecteze aplicațiile la una sau mai multe dintre temele formulate pentru a 4-a Bienală de Design de la Istanbul.

Pe lângă cei care demonstrează o capacitate și o pasiune pentru învățare, Școala Școlilor va acorda prioritate propunerilor care se angajează nu numai să educe, ci să și împartă/ofere procesul de învățare într-o formă transmisibilă.

Mai multe informații la:

Istanbul Design Biennial social media:

facebook.com/istanbultasarimbienali

twitter.com/tasarimbienali

instagram.com/tasarimbienali

#istanbuldesignbiennial

#aschoolofschools

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0