fbpx

OAR București invită tinerii arhitecți la un concurs de reamenajare a magazinului Meșteshukar ButiQ

Scopul concursului este proiectarea și reamenajarea magazinului Meșteshukar ButiQ,
iar valoarea totală a premiilor depășește 5.000 de euro

București, 1 octombrie 2018Ordinul Arhitecților Filiala Teritorială București, prin Anuala de Arhitectură București 2018, invită tinerii arhitecți și designeri să participe la un concurs de arhitectură al cărui scop este proiectarea și reamenajarea magazinului Meșteshukar ButiQ, o întreprindere socială care promovează meșteșugurile tradiționale rome și românești.

Concursul reprezintă una dintre acțiunile prin care OAR București dorește să contribuie la dezvoltarea profesională a arhitecților prin implicarea acestora în proiecte concrete prin care își vor îmbunătăți competențele.

„Ne propunem să avem un rol activ în educarea și orientarea în carieră a arhitecților”, a declarat arhitectul Emil Ivănescu, președinte al OAR București. „Concursul este un mijloc eficient de responsabilizare, tinerii arhitecți urmând să se afle în situații concrete, pe care le vor întâlni în practica profesională, precum management de proiect sau comunicare cu beneficiarul”.

În cadrul concursului, prin efortul comun al partenerilor, sunt oferite cinci premii a căror valoare depășește 5.000 de euro. Propunerile de proiectare și reamenajare a spațiului Meșteshukar ButiQ vor fi evaluate de un juriu specializat din mediul de construcții, iar soluția arhitecturală câștigătoare va fi recompensată cu un premiu de 3.000 de euro și va fi implementată de către echipa de proiect.

„Ne dorim să încurajăm apetitul pentru participarea la concursuri și familiarizarea cu acest proces datorită avantajelor care pot fi obținute de ambele părți”, a adăugat arhitectul Emil Ivănescu. „Crearea unei culturi care consideră concursul de arhitectură drept cea mai bună soluție la provocările companiilor sau ale orașelor trebuie încurajată și promovată ca alternativă la licitații atât în mediul privat, cât și în sectorul public”.

Concursul a fost lansat pe 1 octombrie, de Ziua Mondială a Arhitecturii, pentru a marca această dată într-un mod relevant pentru profesia de arhitect.

Concursul conține mai multe etape și se desfășoară la adresa http://mbq.ro/newdesignstory/. Înscrierea este gratuită, iar pentru mai multe detalii privind calendarul competiției și materialele disponibile participanților, puteți accesa acest link.
_______________________________  
Ordinul Arhitecţilor din România este organizaţie profesionala înfiinţata potrivit prevederilor Legii nr. 184/2001 privind organizarea si exercitarea profesiei de arhitect, cu modificările si completările ulterioare. Prin activitatea membrilor săi, O.A.R. are nobila misiune de a convinge pe orice beneficiar al serviciilor de arhitectura ca acestea reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale si ecologice. Detalii despre Organizaţie şi activitatea sa găsiţi la www.oar.org.ro, www.distrugeri.ro., www.oar-proiecteculturale.ro, http://60-project.blogspot.com.

Pentru mai multe detalii contactați: doru.florea@antonescupartners.com, 0720 113 222

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0