fbpx

One Room Design: la lucru ca acasă

AMENAJARE DE INTERIOR: Studio Clarice Semerene TEXT: Iuliana Dumitru FOTO: Joana França

Continuăm colecția de interioare ultraeficiente desfășurate într-o singură încăpere – și aceea nu prea mare – și rămânem în perimetrul a 30 mp, tot în Brasília, acolo unde arhitecta Clarice Semerene semnează amenajarea spațiului de lucru al echipei de designeri grafici Home Studio – nume deloc întâmplător.

Nu de puține ori contextele restrictive suscită ingeniozitatea, devenind avantajoase și atrăgătoare chiar prin ceea ce le lipsește. E și cazul acestui studio de grafică al cărui spațiu limitat a creat de fapt premisele unei altfel de relații cu clienții – mai intimă, mai firească, mai destinsă – și a imprimat mediului de lucru un aer familiar, primitor, de acasă.

 

Interiorul se compune dintr-un unic spațiu deschis, mărginit spre intrare de o chicinetă. Proiectul de amenajare a presupus așadar o compartimentare deopotrivă precisă și flexibilă, în linii simple: prima jumătate a încăperii e destinată relaxării și întâlnirilor profesionale, iar cea dinspre fereastră este zona de lucru, luminoasă și perfect încăpătoare pentru cei patru designeri din echipă.

Cum era de așteptat, cea mai mare parte a mobilierului este custom-made, pentru a încorpora funcții multiple și a eficientiza spațiul, fără a-l încărca. Astfel, una dintre canapele este extensibilă și ascunde sertare pentru depozitare. Masa invită, desigur, atât la momente culinare, cât și la discuții de afaceri.

Trecerea dintre cele două zone e grațios marcată de etajera metalică ce permite, prin geometria ei suplă și golurile generoase, pătrunderea luminii. Cele câteva plante și materialele naturale folosite – lemn, cărămidă, ciment și tonuri pământii – oferă spațiului deschidere și respirație.

PROIECT: Home Studio; AMPLASAMENT: Brasília, Brazilia; SUPRAFAŢA UTILĂ: 30 mp; AMENAJARE DE INTERIOR: Studio Clarice Semerene; Echipa de proiect: Helkem Araújo; FINALIZAT: 2020

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0