fbpx

One Verdi Park – o dezvoltare rezidențială la înălțime

ARHITECTURĂ: X Architecture & Engineering Consult, ADEST ARCHITECTURE TEXT: Marius Călin FOTO: Mădălina Roșca, Sabin Prodan

Ca network, Bucureștiul, metropola contemporană, a încorporat, contrazis și redescoperit episoade de multi-centralitate. Fragmentar în evoluție, spațiul urban în București a fost frecvent supus – sau limitat – unor clișee succesive, de la istoricizarea ca model identitar, ca figurație tradițională la monumentalismul politizat. Prin amplasamentul nodal al One Verdi Park, marginalizarea de până acum a teritoriului postindustrial al acestei zone este radical transformată. Ceea ce era un fel de „ultim București” devine, prin noua energie adusă aici, o adresă deopotrivă infuzată și generatoare de inovație urbană.

One Verdi Park definește un nou reper urban – chiar dacă înălțimea clădirilor încă nu se compară, în sensul La Defense, Paris, sau Potsdamer Platz, Berlin, printre altele. Caracteristic dezvoltărilor eco-urbane și interactive ale investitorului One Properties, turnurile se ridică dintr-un spațiu urban expansiv către Parcul Verdi pe toată lungimea terenului de peste 155 m. În deschiderea către orașul pe care îl transformă, cu atenție la fenomenul urban contemporan, atmosfera One Verdi Park trebuie descoperită fără ezitare.

Plan parter
Plan etaj 3

Cu două turnuri de apartamente conectate printr-un sky garden ridicându-se peste o platformă de tip retail, One Verdi Park oferă rezidenților o atmosferă cu adevărat la înălțime, prin calitatea tehnologiilor folosite și a designului singular, dar și prin priveliștile spectaculoase. Cele peste 300 de apartamente, din care peste 200 de 2 și 3 camere, sunt strâns legate de amplasamentul lor unic. Situat în inima energică a orașului, în imediata vecinătate a parcului Verdi, ansamblul de locuințe oferă viitorilor rezidenți o alternativă la aglomerația urbană și păstrează vibrația zonei.

Colecția exclusivistă de penthouse-uri complet vitrate pe dublă înălțime, cu vederi panoramice asupra lacului și peisajului urban, propune un stil de viață dinamic și în același timp confortabil. Stilul de viață actual și ritmul cotidian intens au născut o nevoie firească de relaxare, iar amenajarea interioară a apartamentelor One Verdi Park transformă spațiul într-un adevărat sanctuar de well-being și fine living.

Accesul în complexul mixed-use este realizat din Strada Barbu Văcărescu prin această armonioasă belvedere – un larg balcon al experienței urbane. La nivelul străzii sunt amenajate spații verzi, iar în premieră, un sky garden – parc privat și panoramic pe corpul de legătură între cele două turnuri. În relația renăscută cu strada, baza amplă a celor două turnuri oferă o varietate de facilități comerciale și leisure. Atractivitatea spațiilor comerciale din parter prezintă elemente de atmosferă și „person-to-space bonds”, deschise tuturor – prin copertinele înalte pentru protecția solară și direcționarea acceselor în secvența de portic, care evidențiază fațadele stradale.

Cele două clădiri înalte de la One Verdi Park sunt prevăzute, pentru ceremonialul intrării, fiecare cu câte un lobby spectaculos de 5,30 m înălțime. Accesibilă doar rezidenților, ambianța acestuia, elevată de la nivelul străzii, include o pistă de alergare, grădină suspendată și loc de joacă privat. Circulația către parkingul subteran pe trei niveluri este asigurată discret după criterii urbanistice sustenabile.

PROIECT: One Verdi Park; AMPLASAMENT: București, Barbu Văcărescu 164; REGIM DE ÎNĂLȚIME: 3S+P+1E, 3S+P+19E, 3S+P+20E; SUPRAFAȚA TERENULUI: 8.184 mp; SUPRAFAȚA CONSTRUITĂ DESFĂȘURATĂ: 42.470 mp suprateran, 19.220 mp subteran; ARHITECTURĂ: X Architecture & Engineering Consult; CO-AUTOR ARHITECTURĂ: ADEST ARCHITECTURE; AUTOR PUZ (Barbu Văcărescu 164E, București): ADEST ARCHITECTURE; STRUCTURĂ: ARBEIT ARHITECT PROJECT, WSP; INSTALAȚII: MAESTRO PROIECT & DD EUROCOM GROUP, WSP; SISTEMATIZARE VERTICALĂ: URBANTRAFIC, TOP-PAVAJ; AMENAJARE DE INTERIOR: LEMON DESIGN; FINALIZAT: 2022

 

Articol publicat în igloo #213 / Material / aprilie-mai 2023

 

Coșul de cumpărături
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0