fbpx

One World Romania – cea de a şasea ediţie

În perioada 11-17 martie va avea loc la Bucureşti cea de a şasea ediţie a Festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania.

Şi anul acesta, filmele vor fi proiectate la mai multe cinematografe din centrul Bucureştiului – Cinemateca Eforie, Cinemateca Union, Cinema Corso, Sala „Horia Bernea” din cadrul Muzeului ţăranului Român şi Cinema „Elvira Popescu” a Institutului Francez. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc luni, 11 martie, la Cinema Patria.

One World Romania – cea de a şasea ediţie

Festivalul va fi prefaţat de un eveniment special marca One World Romania: proiecţia maraton a filmului Shoah al regizorului francez Claude Lanzmann – realizat pe parcursul a 11 ani, din 1974 până în 1985. Filmul, considerat până astăzi cel mai important film despre Holocaust din toate timpurile, este încă inedit în România. Cele 550 de minute de proiecţie sunt programate pe 9 şi 10 martie la cinema „Elvira Popescu”, în prezenţa realizatorului.

Cu un program extins şi foarte divers, One World Romania aduce anul acesta aproximativ 50 de filme documentare recente, marea majoritate în premieră în România. Programul este articulat în jurul ideii de URĂ, cu toate manifestările şi repercursiunile ei sociale. Filmele vor fi împărţite în secţiuni tematice, iar câteva dintre subiectele abordate prin selecţia din 2013 sunt: statul de drept, propaganda şi manipularea, discriminarea în toate formele ei, acceptarea persoanelor cu dizabilităţi şi integrarea acestora în societate.

Anul acesta, festivalul pune accent pe problemele tinerilor, organizând matinee pentru liceeni, ateliere educative şi un juriu-surpriză. În plus, One World Romania ediţia a 6-a înseamnă dezbateri, proiecţii în locuri neconvenţionale, o retrospectivă a legendarului regizor danez Jon Bang Carlsen, un workshop despre producţia de filme documentare cu un trainer britanic şi documentare româneşti în premieră.

One World Romania – cea de a şasea ediţie

În cadrul acestei ediţii a Festivalului va fi prezentat şi documentarul „The Human Scale”, inspirat din activitatea cunoscutului arhitect Jan Gehl. Prezent pentru a doua oară în Bucureşti, în iunie anul trecut, Jan Gehl a susţinut în Aula Bibliotecii Centrale Universitare o conferinţa prilejuită de lansare în limba română a cărţii Oraşe pentru oameni.

În curând, pe pagina de Facebook Igloo media, în parteneriat cu One World România, vom organiza o serie de concursuri prin care aveţi posibilitatea să câştigaţi bilete la documentarul „The Human Scale”, dar şi cartea tradusă în limba română Oraşe pentru oameni.

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0