fbpx

Open Call: Bandwidth Art Residency

Sounds like a Book are plăcerea de a găzdui, în perioada 7 – 17 iulie, rezidența artistică „Bandwidth” în satul Șona, din județul Brașov. Programul de rezidență oferă unui grup de 10 artiști români și internaționali oportunitatea de a dezvolta un proiect bazat pe două medii de expresie – sunet și carte – și de a-și prezenta lucrările, ulterior, în cadrul unei expoziții.

Apelul pentru aplicații, deschis până pe 20 mai, se adresează artiștilor/artistelor din variate domenii creative, care sunt angajați/angajate într-un proces constant de experimentare și explorare în practica lor artistică. Rezidența „Bandwidth” își propune să dezvolte interesul pentru carte și sunet ca medii de expresie artistică. Aducând împreună experți care lucrează în domeniul designului și sound artei și artiști cu o practică artistică interdisciplinară, platforma Sounds like a Book își propune să construiască, de-a lungul timpului, o comunitate internațională de artiști care lucrează cu cele două medii.

Candidații trebuie să aibă cunoștințe de bază în suita Adobe, întrucât vor folosi aceste programe pentru a-și produce cărțile. Lucrările vor aborda, într-o manieră personală, tema comunicării. Rezidența este structurată ca o serie de ateliere și conferințe ținute în limba engleză, de aceea este important ca participanții/participantele să poată fi prezenți/prezente pe toată durata programului (7-17 iulie 2019) și să nu aibă dificultăți în a comunica în limba engleză. Workshopurile ținute de Lukas Jakob Loecker, sound artist, se vor axa pe sound art și comunicare, în timp ce echipa studioului interdisciplinar Grapho_mat va dezvolta subiecte legate de design grafic aplicate pe proiectele individuale ale participanților.

Sounds like a Book este o platformă de book-making și self-publishing ce se adresează celor interesați de carte ca mediu de expresie artistică. Așa cum sugerează și numele, SLB explorează conversia, transmisia și reprezentarea vizuală a sunetului.

Artiștii interesați sunt invitați să completeze aplicația online disponibilă la: https://soundslikeabook.com/submission-form/

Aplicația trebuie să include un PDF cu 6 imagini ale unor lucrări anterioare.
Taxa de participare este de 50 de Euro pentru artiștii selectați.
Artiștii selectați vor fi anunțați pe 3 iunie.

Comisie
Nicu Ilfoveanu, artist
Octav Avramescu, cofondator Asociația Jumătatea Plină
Bogdan Ceausescu, graphic-designer

Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0