fbpx

ORAȘUL FERICIT. Transformându-ne viețile prin design urban, noul volum igloo books

După succesul cărților lui Jan Gehl, publicate în română în seria igloobooks, „Viața între clădiri”, „Orașe pentru oameni” și „Cum se studiază viața urbană”, igloo media continuă demersul de promovare a spațiilor publice de calitate și campania de informare despre actuala agendă urbană mondială prin publicarea în limba română a unei noi lucrări de referință din domeniul planificării urbane și al studiilor urbane – “Orașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban”, semnată de jurnalistul Charles Montgomery.

Apărut cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, volumul este disponibil pe site-ul igloo.ro la prețul special de 12 lei.

Ce se întâmplă la intersecţia dintre designul urban şi ştiinţa fericirii? Sau, altfel spus, în condiţiile în care densitatea vieţii urbane este considerată soluţia pentru criza de mediu şi resurse a vremurilor noastre, cât de fericiţi suntem în oraşele în care locuim?

În cartea sa, “Orașul fericit”, Charles Montgomery încearcă să răspundă acestor întrebări cu ajutorul unor călătorii pline de farmec prin oraşele lumii (Paris, New York, Bogotá etc.), ce-l ajută să descopere care este gradul nostru de fericire/ nefericire în relaţie cu viaţa derulată printre zgârie-nori, la metrou sau pe străzi.

Orașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban” dezvăluie elementele esențiale care fac un oraș fericit și sănătos, arătând că nu este vorba doar de planificare urbană, arhitectură sau inginerie, ci mai ales despre cum toate acestea pot crea un mediu în care interacțiunea socială să se poată desfășura corespunzător, în sprijinul comunităților.

Lucrarea constituie un argument puternic pentru a promova politici și măsuri care să îmbunătățească calitatea vieții în orașe, o prezentare a unor măsuri vizionare care au dovedit deja că funcționează și o trecere în revistă a instrumentelor care pot duce la împlinirea scopului final – orașe prietenoase cu oamenii.

cop_orasul_fericit

Cartea poate fi comandată de pe site-ul igloo.ro la prețul special de 12lei!

Detalii găsiți aici : https://www.igloo.ro/produs/orasul-fericit-transformandu-ne-vietile-prin-design-urban/

____________________________________

Orașul fericit. Transformându-ne viețile prin design urban a fost publicată cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România prin finanțare din timbrul arhitecturii.

Proiect editorial susținut de: AMR – Asociația Municipiilor din România, Semmelrock, Immochan.

Tag-uri:
Coșul de cumpărături0
Nu exista produse în coș
Continuă cumpărăturile
0